Home / Vijesti / 300 najboljih: Pivara Tuzla dobitnik prestižnog priznanja na Regionalnom samitu preduzetnika

300 najboljih: Pivara Tuzla dobitnik prestižnog priznanja na Regionalnom samitu preduzetnika

Proteklog vikenda u Dubrovniku je održan šesti po redu Regionalni samit preduzetnika pod nazivom “300 najboljih”, koji je okupio uspješne privrednike iz regiona Jugositočne Evrope, kao i vladine zvaničnike, akademsku i poslovnu zajednicu, te predstavnike lokalnih zajednica sa područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Prestižno priznanja na ovom regionalnom samitu, koji je na visokom nivou organizovan u elitnom hotelu Dubrovnik Palace, dobila je i Pivara dd Tuzla,u kategoriji  “ Stvaraoci  za stoljeća/vijekove za podsticaj razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi”.

Kroz panel diskusiju imao je pred više stotina zvanica, svoje obraćanje i  direktor Pivare dd Tuzla, Fahrudin Salihović koji je tom prilikom istakao kako svoj uspjeh Pivara dd Tuzla temelji na kvaliteti i uspješnosti poslovanja kroz cjelovito sagledavanje zahtjeva potreba tržišta kroz stručan kadar, adekvatno upravljanje troškovima, investiranjem u nanoviju opremu u posljednjih 5 godina u iznosu preko 20 miliona KM.

Za 2019 godinu planirane investicije u Pivari dd Tuzla  su u ukupnoj vrijednosti 5.6 miliona  KM. Od toga su potpisani ugovori sa dobavljačima za PET liniju punjača sa CIP stanicom i rezervarima 2.2 miliona KM, te nabavka teretnih motornih vozila u vrijednosti 1.56 miliona KM, te 1.0 miliona KM nabavka opreme dearator vode, karbonizer i paster piva. Implementacija ovih pomenutih investicija je planirana do polovine juna 2019 godine.

Primjenom novih tehnologija Pivara Tuzla je unaprijedila i osigurala kvalitet svojih proizvoda, a time i eliminisala negativan utjecaj na okoliš po zakonskim zahtjevima i osnovinim principima HACCP sistema i ISO standarda.

Komitet za dodjelu nagrada činili su istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, marketinga, menadžmenta, finansija i preduzetnišva:

 1. prof. dr. Sinša Zarić, predsjednik Komiteta (Srbija);
  2. prof. dr. Franz Schausberger, počasni član Komiteta (Austria);
  3. dr. Bernhard Prestel, počasni član Komiteta (Njemačka / Švajcarska);
  4. prof. dr. Reinhard Priebe, počasni član Komiteta (Njemačka);
  5. prof. dr. Bernd Hallier, počasni član Komiteta (Njemačka);
  6. prof. dr. Biljana Sekulovska – Gaber, zamjenica predsjednika Komiteta (Makedonija);
  7. prof. dr. sc. Velimir Srića, zamjenik predsjednika Komiteta (Hrvatska);
  8. prof. dr. Nenad Brkić, član Komiteta (BiH);
  9. mr. sci. Franc Pangerl, član Komiteta (Slovenija);
  10. mag. oec. Vesna Cvitanović, član Komiteta (Hrvatska);
  11. prof. dr. Aleksandar Andrejević, član Komiteta (Srbija);
  12. prof. dr. sc. emeritus Slavica Singer, član Komiteta (Hrvatska) i
  13. prof. dr. Bahrija Umihanić, član Komiteta (BiH).

Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, a trajao je od 15. juna prošle godine kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja Srednje i Jugoistočne Evrope.

The post 300 najboljih: Pivara Tuzla dobitnik prestižnog priznanja na Regionalnom samitu preduzetnika appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji