Home / Vijesti / 4 investitora žele “Mušku vodu”

4 investitora žele “Mušku vodu”

Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici dala je saglasnost za raspisivanje novog javnog poziva za prodaju kompleksa „Muška voda“ na planini Konjuh.

Skupština povjerilaca odredit će datum a očekuje se da će javno nadmetanje biti održano krajem marta.

Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK kaže da „više nije tajna“ da imaju četiri potencijalna investitora iz Tuzla, Vogošće, Bugojna i jednog iz inostranstva, odnosno arapskih zemalja.

– Investitor iz Tuzle, preduzeće „Piemonte“, u svom pismu namjere navelo je ponudu od 1,4 miliona KM za kompleks i 40.000 KM za kancelarijski prostor u Kladnju. Planira odmah investirati 700.000 KM u revitalizaciju kompleksa i upošljavanje 30 radnika. Ponude ostalih potencijalnih investitora ne sadrže ove informacije – kaže Gluhić za Dnevni avaz.

Dodaje da će Vlada učiniti sve da putna infrastruktura od Kladnja do Muške vode bude što funkcionalnija.

S tim u vezi, na njegov prijedlog, usvojena je odluka da taj put bude proglašen od kantonalnog značaja do prekategorizacije.

– Ponavljam više puta da je Muška voda biser Tuzlanskog kantona. Onakav ambijent rijetko se gdje sreće u Evropi, a nemojmo zaboraviti da su u prošlosti mnoge sportske ekipe obavljala pripreme na tom lokalitetu. Možemo, dakle, razvijati sportski, školski i zdravstveni turizam – kaže ministar Gluhić.

Kompleks Muška voda prostire se na 66 dunuma, a početna cijena iznosila je 3,8 miliona KM. Osam prethodnih pokušaja prodaje je propalo, a pretpostavlja se da će deveti biti uspješan i da će biser TK dobiti novog vlasnika.

 

The post 4 investitora žele “Mušku vodu” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji