Home / Vijesti / AS Holding otkrio planove za Solanu

AS Holding otkrio planove za Solanu

Tuzlanska Solana kreirat će nove proizvode i poboljšati distibutivne kapacitete, kako bi ojačala poziciju na tržištu cijele jugoistočne Evrope.

Ovo se, između ostalog, navodi u Mišljenju društva o ponudi za preuzimanje, koje je objavljeno na stranici Sarajevske berze.

Kako smo ranije objavili, ponudu za preuzimanje Solane dao je AS Holding, koji već ima oko polovine vlasništva. Za drugu polovinu, ako svi dioničari prihvate ponudu, AS Holding će morati izdvojiti oko 6,3 miliona KM.

Uprava i Nadzorni odbor Solane izrazili su pozitivan stav u vezi sa objavljenom ponudom za preuzimanje.

– Ponuđač ima namjeru da poštuje strateške i prioritetne ciljeve koji su definisani vizijom i misijom ciljnog društva sa posebnim naglaskom na modernizovanje temeljne proizvodnje i pokretanje nove, te kreiranje potpuno novih proizvoda, poboljšanje distributivno logističkih kapaciteta kako bi se učvrstio kao ključni snabdjevač cjelokupnog tržišta jugoistošne Evrope – navodi se u Mišljenju objavljenom na SASE-u.

Provođenje ponude ima za cilj preuzimanje vlasništva nad kompanijom u 100% iznosu.

– Ponuđač, u pogledu uposlenika, namjerava da poboljša njihov materijalni položaj kao i da se poduzmu mjere na uvećanju znanja uposlenika – navodi se u Mišljenju.

Biznis.info

The post AS Holding otkrio planove za Solanu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji