Home / Vijesti / AS Holding pred ulaskom u top 5 u regionu

AS Holding pred ulaskom u top 5 u regionu

Austrijska razvojna banka i AS Holding potpisali su ugovor o kreditnoj liniji koji će omogućiti nove investicije i zapošljavnja u jednoj od najvećih bh. kompanija.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, rekao je da je ovim prepoznat i potvrđen njihov dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije.

– Također, ovim Ugovorom osigurana su sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU – rekao je Hrvić.

Dodao je da AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde.

– AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji.Posvećeni razvoju bh. prehrambene industrije, duboko smo svjesni izazova proizvodnje zdrave i kvalitetne hrane, ali i realnih izgleda usmjerenih na značajan rast i razvoj naše kompanije s još boljim rezultatima – izjavio je Hrvić.

Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke je namijenjena za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti.

– Radujemo se što imamo priliku sarađivati s AS Holdingom te podržati njihovo poslovanje u modernizaciji i proširenju proizvodnih linija. Naša investicija će omogućiti rast kompanije, a što će kreirati stotine novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju lokalne industrije i privrede – izjavila je Sabine Gaber, članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.

Ulaganje Austrijske razvojne banke u BiH predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje bh. privrede, društva te održivog ekonomskog rasta.

– Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, u čijim je prostorijama potpisan ugovor.

The post AS Holding pred ulaskom u top 5 u regionu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji