Home / Vijesti / ASA OSIGURANJE: Već isplaćene štete nastale olujnim vremenom

ASA OSIGURANJE: Već isplaćene štete nastale olujnim vremenom

“Vjetar skidao krovove s objekata”, “Studentski centar u Banjoj Luci evakuisan”, “Oštećeni krovovi, sela bez struje” – samo su neki od naslova koji su ovih dana bili u medijima. Zbog jakih udara vjetra mnogi domovi i poslovni objekti su oštećeni što predstavlja veliki udar na finansije tih domaćinstava i poslovnih subjekata.

Da bi potpuno apsorbirali taj udar ASA Osiguranje je izašlo u susret svojim klijentima širom Bosne i Hercegovine te je već isplatilo akontativne iznose i prije nego što se ustanovila stvarna šteta. Pored toga, vještaci i stučni timovi ove osiguravajuće kuće su izašli na lice mjesta u roku od 24 sata i intezivno rade na utvrđivanju stvarnog iznosa štete i planirano je da se razlika između stvarno utvrđene visine štete i akontacije isplati u roku od sedam dana.

Preduzetim koracima i brzim djelovanjem, uposlenici ASA Osiguranja pokazuju opravdanost slogana koji prati Društvo: “Šampion u brzini isplate šteta”.

“Kada se desi nesretni slučaj, svjesni smo toga da je brza reakcija i što brža sanacija štete ono što je klijentu bilo kojeg osiguranja najbitnije. Ponosni smo da je taj segment ono u čemu je naše osiguranje broj 1 na tržištu, te smo, u skladu sa tim, odlučili da promptno reagujemo i kupcima uplatimo određene iznose akontacija kako bi mogli krenuti sa sanacijom štete i kako bi što brže i bezbolnije prošli kroz situaciju koja ih je zadesila. Poslovanje ASA Osiguranja se zasniva na međusobnoj interakciji sa okolinom u kojoj radimo i živimo pa je i ovaj potez bio prirodna posljedica tog načina poslovanja i sigurno da ćemo i u budućnosti nastaviti tim putem”, istakao je direktor ASA Osiguranja Feđa Morankić.

U situacijama kao što je ova, može se vidjeti opravdanost zaključenja police osiguranja, a pogovoto zaključenje police u osiguravajućoj kući koja zna šta je najbitnije za osiguranike i konstantno radi na tome da svojim klijentima pruži najkvalitetniju i najbržu uslugu.

The post ASA OSIGURANJE: Već isplaćene štete nastale olujnim vremenom appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji