Home / Vijesti / Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH organizuje prvu međunarodnu konferenciju sektora poslovnih servisa

Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH organizuje prvu međunarodnu konferenciju sektora poslovnih servisa

Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH – The Association of Business Service Leaders (ABSL), 18.11.2021.  organizuje prvu međunarodnu konferenciju sektora poslovnih servisa u Bosni i Hercegovini pod motom : „Thinking forward!“

Investitorima, članovima ABSL-a u Bosni i Hercegovini i na drugim ABSL lokacijama (Poljska, Češka, Švicarska, Rumunija i Latvija), međunarodnim organizacijama i poslodavcima bit će predstavljene mogućnosti lokalnog tržišta u vidu kompanija, usluga, resursa i kompetencija kao i uspješne/inovativne prakse ove značajne industrije.

“Kroz tematske sekcije koje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu kao uspješnu lokaciju za poslovne servise fokus će biti na perspektivama i trendovima, talentima i lokaciji”, saopćeno je.

Na konferenciji će učešće uzeti preko 20 govornika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

„Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH organizira Godišnju konferenciju kako bi potaknuo promjene i katalizirao razvoj poslovnih servisa i rast industrije u Bosni i Hercegovini, kao i na Zapadnom Balkanu. Raznolik dnevni red uključuje događaje kao što su debatne sesije s lokalnim i međunarodnim čelnicima, interesantne prezentacije iz Banja Luke i Mostara, inspirativne govore o novim inicijativama i poslovima koji se realiziraju u našoj zemlji i premijerni uvid u drugo izdanje ABSL Godišnjeg izvještaja za BiH koji je jedini sveobuhvatni dokument za investitore iz svijeta poslovnih servisa o našoj zemlji.“ Saopćio je Adi Softić, menadžer za odnose sa članicama u ABSL BiH.

Učešće na prvoj konferenciji ABSL BiH je besplatno. Konferenciju je moguće pratiti u Hotelu Hills ili online putem registracije na link.

The post Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH organizuje prvu međunarodnu konferenciju sektora poslovnih servisa appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Još jedan modni div ide u stečaj

Odlazak u stečaj modnih brendova se ne zaustavlja. Poslije njemačkog “Peek & Cloppenburga” (P&C), zahtjev ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji