Home / Vijesti / AVON – kompanija u kojoj ćete ostvariti svaki cilj koji zacrtate

AVON – kompanija u kojoj ćete ostvariti svaki cilj koji zacrtate

Snovi zaista postaju stvarnost samo ako čvrsto vjerujemo u njih. Mladi američki poduzetnik David H. Mconnel je još davne 1886. godine  vjerovao u žensko poduzetništvo i snagu žene, te je osnovao, danas  globano poznatu i uspješnu kompaniju AVON.

Preko 6 miliona članova Kluba je cifra  koja Avon  stavlja  u poziciju  najuspješnijih svjetskih kompanija. Danas, 130 godina kasnije Avon živi puni  uspjeh i razvoj i na tlu BiH.

Mnoge pripadnice nježnijeg spola su put od kupca u Avonu do uspješnog lidera  prošle za kratko vrijeme. U našem kameleonskom studiju, ugostili smo jednu takvu damu Sabinu Kasumović, ali i  čovjeka koji sa ponosom  predvodi ekipu  uspješnih žena, AVON menadžera za regiju 4, Amira Hajrulahovića.

“Hvala vam što govorite o ovakvim pričama kao što je Avon i hvala vam što ste nam dali prostor da predstavimo naše lidere i liderke, kao što je naša Sabina Kasumović i da se njohove poslovne priče čuju među vašim slušaocima i čitaocima. Ovo nije prvi tim koji vodim u svojoj menadžerskoj karijeri, ali je definitivno najbolji i najveći i jako sam ponosan na njih”, kaže gospodin Hajrulahović i dodaje da je podrška koju svakodnevno pružaju jedni drugima najvrjedinije što posjeduju, te da iz svoje lične persepktive može reći da je uspješan kada vidi svoj tim koji dobro funkcioniše.

Ja sam već 15 godina u ovoj kompaniji. Kad sam tek čula za AVON počela sam da kupujem proizvode, zatim sam počela s prodajom, a onda sam se uključila u trku da postanem i lider. Danas sam tu gdje jesam”, sjeća se Sabina KAsumović svojih početaka u AVON-u.

Avonove vrijednosti su su definirane još od osnivanja, a to su  povjerenje, poštovanje, vjera, poniznost, inegritet….ali presudan u svemu je timski rad.

Mi kad govorimo o našem timu, uvijek kažemo da smo puno više od toga, više kao porodica. Tako gledamo jedni na druge, takav odnos imamo jedni prema drugima, jer svi smo isti. Gradimo uzajamno poštovanje što je jedini pravi put ka izgradnji uspješnog tima”, sa zadovoljstvom priča AVON menadžer za regiju 4.

Osim razumijevanja i podrške, rad za AVON nudi i fleksibilno radno vrijeme koje privuče mnogo žena koje imaju mnogo obaveza kod kuće.

“Kao mlada majka, u AVON-u sam dobila priliku da radim od kuće, budem uz djecu koja su mala, a uz to i zarađujem.

Osim ljepote, te mogućnosti za poslovni uspjeh, jedan od prioriteta vaše kompanije je briga o zdravlju  žene, borba protiv raka dojke i borba protiv nasilja u porodici koje se očituju kroz vaše fondove i humanitarni aspekt.

Stavite se u poziciju da radite u kompaniji koja uzima nešto s terena na kome djeluje, da može i da vrati. To mora biti divan osjećaj, o čemu god da govorimo i kakvoj god kompaniji da se radi. Zahvaljujući AVON-ovim fondacijama za borbu protiv raka dojke i protiv nasilja u porodici i našim kupcima koji kupuju proizvode s oznakom roze vrpce i plavog znaka beskonačnosti, direktno pomažemo ljudima na koje su fondacije usmjerene. I taj aspekt našeg poslovanja, sve nas čini jako sretnim i ponosnim i inspiriše nas da radimo još više i još bolje”, objašnjava Hajručahović.

Gospodin Hajrulahović imao je i poruku za naše slušaoce.

“Ja mogu samo reći da je sve moguće i da svako može ostvariti sve što zacrta. Jedan od načina jeste da se pridružite našem timu i mi ćemo te uvjeriti u to”, s osmijehom je završio razgovor za Kameleon, AVON-ov menadžer Amir Hajrulahović.

Iskustva i priče nekih od najuspješnijih članica Avona najbolje pokazuju  šta je to što Avon čini drugačijim. Motivacije, druženja i zabave ne nedostaje, a sve to uz razvoj karijere i ostvarenje financijske samostalnosti.

Bitan je cilj, morate znati šta želite. AVON ima jednostavan koncept zahvaljujući kome nije tako teško ostvariti svoje ciljeve, uz podršku i edukacije koje vam pružaju. Svaki veći korak i uspjeh se nagrađuje. Ja sam nedavno za svoje rezultate dobila vaučer za putovanje u Pariz“, zadovoljno je ispričala AVON-ova liderka Sabina Kasumović na kraju razgovora za naš radio.

The post AVON – kompanija u kojoj ćete ostvariti svaki cilj koji zacrtate appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji