Home / Vijesti / Banovići i Gradačac: Preko pola miliona konvertibilnih maraka uloženo u centre za razvoj inkluzivnih praksi

Banovići i Gradačac: Preko pola miliona konvertibilnih maraka uloženo u centre za razvoj inkluzivnih praksi

Naredne školske godine u Gradačcu i u Banovićima biće otvoreni centri za razvoj inkluzivnih praksi koji će djeci s poteškoćama i njihovim porodicama pružiti podršku u ostvarenju prava na inkluzivno obrazovanje. Ovi centri biće opremljeni po najsavremenijim standardima rehabilitacijskog rada, a ove sedmice napravljen je još jedan značajan korak ka njihovom uspostavljanju – završena je obnova i opremanje dva školska objekta u kojima će centri raditi.

U proteklom periodu organizacija Save the Children je investirala blizu 600,000 konvertilnih maraka u adaptaciju i opremanje postojećih objekata OŠ Banovići i OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak. Ove aktivnosti provode se u sklopu projekta  Inkluzija za sve – Inkluzivno obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini (šifra: AID 0551122) kojim se pruža direktna podršku Vladi Tuzlanskog kantona u implementaciji Strategije za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanje.

Primopredaja ključeva dva obnovljena i opremljena školska objekta koji će služiti kao centri za razvoj inkluzivnih praksi održat će se u četvrtak, 21. marta 2019. u Banovićima i Gradačcu.

 

The post Banovići i Gradačac: Preko pola miliona konvertibilnih maraka uloženo u centre za razvoj inkluzivnih praksi appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji