Home / Vijesti / BIH proizvodi u centru pažnje: Kotlovi i pelet iz Gračanice na prestižnom tajvanskom sajmu

BIH proizvodi u centru pažnje: Kotlovi i pelet iz Gračanice na prestižnom tajvanskom sajmu

Inovativna kompanija Kovan M.I. iz Gračanice stekla je značajne kontakte za ostvarivanje poslovne saradnje i na ovom trzištu, a poznato je da se njihovi kotlovi i visokokvalitetni pelet izrađeni po savremenim standardima, već izvoze u trinaest zemalja Evrope

58187494-b594-43f6-8064-15210a0a0a66-kovan-taiwan-03-previeworg

Na nedavno završenom prestižnom privrednom sajmu „Taiwan International Green Industries Show“ u tajvanskom glavnom gradu Taipei, značajnu pažnju posjetitelja izazvali su bh. proizvodi EKOLINE KOVAN za ekološko zagrijavanje prostorija kompanije Kovan M.I. doo iz Gračanice.

Na ovom velikom trodnevnom sajmu koji je prevashodno fokusiran na energiju vjetra, pametnu mrežu, LED rasvjetu, energiju iz biomase, štediva i električna vozila, kao i ostalu savremenu ekološku opremu i materijale, kotlovi iz Gračanice su bili posebna atrakcija iz razloga što ovakav sistem zagrijavanja dosada nije bio poznat na ovom trzištu.

58187485-c024-48b0-9360-14190a0a0a66-kovan-taiwan-01-previeworg

Inovativna kompanija Kovan M.I. iz Gračanice stekla je značajne kontakte za ostvarivanje poslovne saradnje i na ovom trzištu, a poznato je da se njihovi kotlovi i visokokvalitetni pelet izrađeni po savremenim standardima, već izvoze u trinaest zemalja Evrope.

 

– Ponosni smo što su proizvodi EKOLINE KOVAN izazvali veliku pažnju na sajmu koji ugošćuje oko 300 kompanija iz cijelog svijeta. Proizvodi za ekološko zagrijavanje prostorija su prepoznat proizvod budućnosti u zapadnom svijetu, a velika nam je čast da je upravo naša kompanija svojim proizvodima ukazala na ovu tehnologiju i na Dalekom istoku, izjavio je generalni direktor kompanije Kovan M.I. Said Karalić.

 

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji