Home / Vijesti / Bingo gradi tržni centar i farmu u Kalesiji

Bingo gradi tržni centar i farmu u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je razgovarao sa direktorom kompanije Bingo Edinom Ibeljićem o gradnji tržnog centra na Međašu gdje bi za početak bilo zaposleno preko 50 osoba.

“Mi smo putem licitacije, kako nalaže zakon u Kalesiji kupili zemljište i sada smo u proceduri pribavljanja potrebne dokumentacije, a onda ćemo krenuti sa izgradnjom tržnog centra koji će imati mnoštvo sadržaja, jer Kalesija zaslužuje takav jedan objekat“, kazao je Edin Ibeljić.

On ističe da to nije kraj ulaganjima u ovu općinu jer kompanija Bingo ima u planu širenje i na istočni dio općine gdje je planirana izgradnja farmi gdje će posao dobiti osobe iz Kalesije.

Mi kao lokalna zajednica ćemo zaista imati veliku korist kada se otvori Bingo tržni centar, jer će tu prventveno raditi naši sugrađani, a prema riječima direktora to će se desiti veoma brzo. Investicija je oko sedam miliona KM“, rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On se zahvalio direktoru i vlasniku kompanije Bingo jer su odlučili da ulažu u Kalesiju te je obećao pomoć da se što prije dobiju potrebni papiri kako bi se krenulo sa realizacijom svega navedenog.

The post Bingo gradi tržni centar i farmu u Kalesiji appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji