Home / Vijesti / Bingo u Maglaju otvara 90 radnih mjesta

Bingo u Maglaju otvara 90 radnih mjesta

Kompanija „Bingo“ u Maglaju realizira višemilionsku investiciju kroz gradnju reprezentativnog objekta. Na objektu se užurbano radi, angažiran je veliki broj radnika i firmi iz Gračanice, Banjaluke, Tešnja, Tuzle, Lukavca, Cazina, Maglaja, Bosanske Krupe i drugih sredina.

Politika ove kompanije je angažirati bh. firme. Trenutno se radi na vanjskom i unutrašnjem dijelu objekta, kao i uređenju okoline.

Kako se predviđa, svečano otvaranje 15. poslovnice kompanije „Bingo“ na područu Zeničko-dobojskog kantona trebalo bi se desiti krajem maja ili početkom juna.

A kako teku radovi, mogao se uvjeriti i vlasnik kompanije Senad Džambić, koji je sa saradnicima posjetio gradilište u Industrijskoj zoni Misurići, uz sami magistralni put M-17, piše Dnevni avaz.

Ukupna površina objekta je blizu 10.000 metara kvadratnih. Objekat je na dvije etaže, u prizemlju će se nalaziti hipermarket i restoran, a u suterenu garaža s više od 250 parking mjesta. Površina hipermarketa bit će više od 6.000 kvadratnih metara.

– Hipermarket će imati salon namještaja, bijelu tehniku i kućanske aparate, prehrambeni asortiman, divnu mesnicu, delikates i gastro liniju. Dakle, sve ono što su stanovnici Maglaja imali priliku vidjeti u našim drugim prodajnim objektima na području Zeničko-dobojskog kantona. Drago mi je da se i ovdje, kao i u cijelom kantonu, osjećamo dobrodošli, naravno sve zbog naših kupaca koji su nam vjerni deset godina – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga i PR kompanije Bingo.

Osim hipermarketa i restorana s više od 300 mjesta, u sastavu objekta bit će i prodavnica sportske opreme, zlatara i apoteka.

„Bingo“ planira zapošljavanje 90 osoba, što ne znači da će se na tom broju ostati, a nova zapošljavanja zavisit će od poslovanja.

Najveća investicija u Maglaju

Posljednjih nekoliko godina ovo je najveća investicija koja se realizira u maglajskoj općini, čime je zadovoljan i načelnik Mirsad Mahmutagić.

– Drago mi je da smo sa Senadom Džambićem i njegovim saradnicima imali priliku podići ovaj reprezentativni objekat. Lokalna administracija trudila se da bude na usluzi i ekspeditivna, jer smo svjesni važnosti samog projekta i 90 novih radnih mjesta. Mi u Maglaju do sada nismo imali ovako impozantan trgovački centar, morali smo ići u druge sredine, a sada ćemo to imati u svom gradu – naglasio je Mahmutagić, prenio je Dnevni avaz.

Izvor: Dnevni Avaz

The post Bingo u Maglaju otvara 90 radnih mjesta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji