Home / Vijesti / Bosanska Gradiška hitno traži 500 radnika, nebitna stručna sprema

Bosanska Gradiška hitno traži 500 radnika, nebitna stručna sprema

U jednoj fabrici tapaciranog namještaja otvoren je oglas za 200 radnika, a u ovom preduzeću su prinuđeni da u pogone primaju osobe do 35 godina, bez obzira na radno iskustvo i stručnu spremu.

Oni će proći obuku da bi se mogli uključiti u proizvodnju.

“Naglašavamo da svi zaposleni, pored redovnih mjesečnih primanja, ostvaruju i pravo na organizovanu ishranu i naknadu putnih troškova, u skladu sa propisima”, navedeno je u oglasu o prijemu radnika.

Goran Marčeta, direktor preduzeća, kaže da u Zavodu za zapošljavanje nema radnika koji po kvalifikacionoj strukturi zadovoljavaju potrebe. Dodaje da proizvođači namještaja nemaju problema u plasmanu robe, ali je nedostatak radnika postao ograničavajući faktor.

U tvornici mašina takođe u kontinuitetu zapošljavaju bravare, varioce i operatere na CNC mašini, koji po ulasku u fabriku prolaze internu obuku, navode u gradiškom Birou za zapošljavanje.

U opštini Bosanska Gradiška smatraju da je otvaranje radnih mjesta i jačanje privrede logičan slijed aktivnosti na pojednostavljenju administrativnih procedura, određivanje stimulativnih mjera u korist investitora, te davanje na značaju agroindustrijskim i poslovnim zonama.

The post Bosanska Gradiška hitno traži 500 radnika, nebitna stručna sprema appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji