Warning: fopen(/tmp/custom-cek5tP.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-cek5tP.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Braća Bert i John Jacobs zaradili milione na pozitivnim porukama // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Braća Bert i John Jacobs zaradili milione na pozitivnim porukama

Braća Bert i John Jacobs zaradili milione na pozitivnim porukama

Pokušali su prodavati majice s apstraktnim dizajnom, ali to im nije baš išlo. Onda je braći Bertu i Johnu Jacobsu palo na pamet da, zbog svakodnevne poplave u negativnih vijesti svuda oko njih, iskušaju tržište nudeći mu pozitivne poruke.

Otisnuli su najprije na majice poruku: Život je dobar (Life is Good), i biznis je krenuo kao lud, prenosi njihovu priču CNNMoney.

U tri godine im je prodaja s tim sloganom narasla na čak milion dolara, a prije toga su bili praktički propali, na računu su imali 78 dolara, prenosi “Novac.hr“.

Bilo je to sredinom 90-ih, a sada zarađuju oko 100 miliona dolara godišnje i postali su poznati lifestyle brand koji uključuje majice, pidžame, nakit pa čak i ukrase za dom koje prodaju u 2.500 prodavaonica SAD-u i Kanadi te preko e-trgovine.

Kažu, njihov je cilj isti kao i na početku, širenje optimizma.

“To je misija koja se danas čini više živa nego ikad”, kaže Bert Jacobs.

Svakako, dobro su unovčili potrebu ljudi za optimizmom u kombinaciji s vlastitim umjetničkim sklonostima. Braća su još uvijek i vlasnici i menadžeri kompanije koja sjedište ima u Bostonu te ima 178 zaposlenika, a kompanija 10 posto zarade donira za siromašnu djecu.

Iako je njihov posao danas znatno veći nego što je bio kada su počeli, braća Jacobs tvrde da se njihova misija nije promijenila:

“Mi želimo širiti optimizam, smatramo da je danas to važnije nego ikada prije”, zaključili su.

The post Braća Bert i John Jacobs zaradili milione na pozitivnim porukama appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji