Home / Vijesti / Brčanski BIMAL spreman na saradnju sa stranim investitorima

Brčanski BIMAL spreman na saradnju sa stranim investitorima

Rad na proširenju kapaciteta u prehrambenoj industriji.
bimal

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja posluje u sistemu STUDEN Holdinga, izrazila je spremnost za saradnju sa stranim investitorima, kada je u pitanju proširenje obima investicija iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju zemlje.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen, ističe kako je kompanija spremna na saradnju sa investitorima na proširenju kapaciteta industrije ulja, poljoprivredi i još nekim drugim projektima u prehrambenoj industriji.

 

“Potencijalni investitori u nama mogu dobiti jakog partnera, sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji”, naglašava Studen.

STUDEN Holding je u junu ove godine otvorio vlastitu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su počeli stizati upiti i drugih bh. kompanija, koje svoje proizvode žele plasirati na tursko tržište.

“U širem smislu, otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište već i lakši uvid investitorima iz ove zemlje u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u BiH i poziv da više pažnje posvećuju industriji BiH”, ističe Studen, ali i naglašava kako naša država ima ključnu ulogu u privlačenju novih investicija.

“Kada bi država konačno uredila besmislenu i štetnu birokraciju te bitno smanjila nivo korupcije u državnim organima, sigurno bi bilo lakše investitorima i ova zemlja bi mogla privredno procvjetati”, zaključuje Studen.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji