Home / Vijesti / Brčanski BIMAL spreman na saradnju sa stranim investitorima

Brčanski BIMAL spreman na saradnju sa stranim investitorima

Rad na proširenju kapaciteta u prehrambenoj industriji.
bimal

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja posluje u sistemu STUDEN Holdinga, izrazila je spremnost za saradnju sa stranim investitorima, kada je u pitanju proširenje obima investicija iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju zemlje.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen, ističe kako je kompanija spremna na saradnju sa investitorima na proširenju kapaciteta industrije ulja, poljoprivredi i još nekim drugim projektima u prehrambenoj industriji.

 

“Potencijalni investitori u nama mogu dobiti jakog partnera, sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji”, naglašava Studen.

STUDEN Holding je u junu ove godine otvorio vlastitu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su počeli stizati upiti i drugih bh. kompanija, koje svoje proizvode žele plasirati na tursko tržište.

“U širem smislu, otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište već i lakši uvid investitorima iz ove zemlje u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u BiH i poziv da više pažnje posvećuju industriji BiH”, ističe Studen, ali i naglašava kako naša država ima ključnu ulogu u privlačenju novih investicija.

“Kada bi država konačno uredila besmislenu i štetnu birokraciju te bitno smanjila nivo korupcije u državnim organima, sigurno bi bilo lakše investitorima i ova zemlja bi mogla privredno procvjetati”, zaključuje Studen.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji