Warning: fopen(/tmp/custom-rTKpDf.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-rTKpDf.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Budi dio revolucije koju vodi Mirza Cifrić, osnivač jedne od nainovativnij kompanija na svijetu // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Budi dio revolucije koju vodi Mirza Cifrić, osnivač jedne od nainovativnij kompanija na svijetu

Budi dio revolucije koju vodi Mirza Cifrić, osnivač jedne od nainovativnij kompanija na svijetu

Ako mislite da se DNA koristi samo u medicinske svrhe onda se varate…  VEĆ DANAS smo veoma blizu mogućnostima manipulacije DNA da proizvedemo ekološki ODRŽIVO MESO POTPUNO PROIZVEDENO U LABORATORIJI, te ENERGIJU (poput etanola) u ćelijama kao STALNU ZAMJENU ZA UGALJ i NEODRŽIVA GORIVA. Pridruži nam se da naučiš više o tome kako možeš i sam učestovati u ovoj novoj oblasti zvanoj sintetička biologija.

Budi dio ove revolucije koju vodi Mirza Cifrić, Tuzlak koji je otputovao za Ameriku davne 1995.godine  kao tinejdžer. Danas, Mirza je C.E.O. Veritas Genetics, jedne of 50 MIT Tech Review najinovativnijih kompanija u svijetu. Pridruži nam se u  amfiteatru Medicinskog fakulteta u Tuzli na  Tuzla Business Conference 8. Novembra u 14:00 sati.

Za besplatne karte popunite ovaj formular: https://goo.gl/forms/gigRPH4KriSmqyj63

Mirza Cifric je suosnivač i izvršni direktor Veritas Genetics-a, prve kompanije na svijetu koja nudi sekvenciranje i tumačenje čitavog ljudskog genoma za cijenu manju od $1,000. Mirza upravlja Veritas-om sa misijom pokretanja globalnog pokreta dostupnosti genomskih informacija, te gradi infrastrukturu, koja je u mogućnosti da sekvencira i tumači stotine hiljada, a na kraju i milione, ljudskih genoma svake godine. Veritas je globalna multinacionalna kompanija sa predstavništvima u SAD, Evropi i Kini, te je dva puta prepoznata od strane prestižnog MIT Technology Review magazina kao jedna od 50 Najpametnijih Kompanija u 2016. i 2017. godini.

Mirza je serijski poduzetnik u oblasti biotehnologije. Prije Veritasa, služio kao izvršni direktor kompanije Abvitro Inc, te Solmap Pharma – koja je prodana firmi FORMA Therapeutics. Nakon prodaje se pridružio FORMA Theraupetics-u, internacionalnom lideru u povlasti onkologije, kao rukovodilac korporativnog razvoja.

The post Budi dio revolucije koju vodi Mirza Cifrić, osnivač jedne od nainovativnij kompanija na svijetu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji