Home / Vijesti / Carlsberg i OKK Sloboda produžili uspješnu saradnju

Carlsberg i OKK Sloboda produžili uspješnu saradnju

Sport i pivo nisu dobitna kombinacija samo u varijanti kada sjedite udobno zavaljeni kod kuće, gledate utakmicu i cirkate pivo.

U Tuzli već 5 godina traje saradnja koja je dokaz da kompanija koja se bavi proizvodnjom piva može da bude podrška i vjetar u leđa jednom košarkaškom klubu. Naravno, govorimo o Carlsbergu i OKK Sloboda. 

Osim sponzorstva i finasnijske injekcije koju Carlsberg daje Slobodi, ova saradnja je i mnogo više od toga. Prijateljstvo ovakva dva brenda dalo je mnoge društveno korisne projekte gradu Tuzli, od kojih je najsvježiji onaj kroz koji je obnovljeno kultno tuzlansko igralište Krug, na kome su mnoge košarkaške zvijezde iz naše zemlje napravile prve dvokorake.

Danas je u Winter Gardenu caffea Sloboda, potpisan ugovor kojim je produžena ova saradnja.

Kada smo ulazili u ovu priču, željeli smo da to bude dugoročno partnerstvo. Mi smo kompanija koja je u vlasništvu fondacije koja nalaže da se dio profita ulaže u sport, kulturu i umjetnost. U Tuzli smo prepoznali Slobodu kao idealnog partnera i svake godine se trudimo da ovu saradnju zajedničkim snagama podignemo na što viši nivo“, rekao je Amir Tobudić, direktor Carlsberga za BiH i dodao da već planiraju nove projekte od kojih će svi ljudiotelji košarke imati koristi.

Zadovoljstvo zbog ovog partnerstva nije izostalo ni sa druge strane.

Kad smo kretali u ovu priču prije 5 godina, svi smo bili skeptični i pitali se hoće li uspjeti. Evo, uspjeli smo razviti saradnju do jednog zavidnog nivoa. Rijetkost je da na današnjem vremenu firme u BiH na ovakav način podrže jedan sportski klub, punim plućima i i punom snagom. Zahvaljujući Carlsbergu, u sportskim krtugovima smo postali prepoznatljivi kao klub koji nema finansijskih problema, razvijamo se, ulažemo u mlade igrače, tako da smatram da su jako dobri rezultati tek pred nama“, istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Čestitamo Carlsbergu i Slobodi na uspješnoj saradnji i malom jubileju od 5 godina. Očekujemo od njih još lijepih priča koje ćemo pričati cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

 

 

The post Carlsberg i OKK Sloboda produžili uspješnu saradnju appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji