Warning: fopen(/tmp/custom-OBqltr.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-OBqltr.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
CIFRIĆ: Na Tuzla Business Conference saznajte kako je moguće pisati i mijenjati DNA // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / CIFRIĆ: Na Tuzla Business Conference saznajte kako je moguće pisati i mijenjati DNA

CIFRIĆ: Na Tuzla Business Conference saznajte kako je moguće pisati i mijenjati DNA

Vjerovatno ste čuli da je moguće čitati ljudski genom putem DNA sekvenciranja. Da li ste znali da će uskoro biti moguće pisati i mijenjati DNA? Ako su ćelije hardver, pisanje DNA je kao kodiranje softvera. Ova revolucija će nam omogućiti da kodiramo aplikacije koje će moći izlijećiti nasljedne bolesti poput cistične fibroze.

Mirza Cifrić, Amerikanac rodom iz Tuzle, je jedan od osnivača Veritas Genetics – jedne of 50 MIT Tech Review najinovativnijih kompanija u svijetu. Pridruži nam se  na Tuzla Business Conference (Medicinski Fakultet Amfiteatar) 8. Novembra u 14:00 sati.

Za besplatne karte (Tuzla) molimo popunite ovaj formular: https://goo.gl/forms/gigRPH4KriSmqyj63

Mirza Cifric je suosnivač i izvršni direktor Veritas Genetics-a, prve kompanije na svijetu koja nudi sekvenciranje i tumačenje čitavog ljudskog genoma za cijenu manju od $1,000. Mirza upravlja Veritas-om sa misijom pokretanja globalnog pokreta dostupnosti genomskih informacija, te gradi infrastrukturu, koja je u mogućnosti da sekvencira i tumači stotine hiljada, a na kraju i milione, ljudskih genoma svake godine. Veritas je globalna multinacionalna kompanija sa predstavništvima u SAD, Evropi i Kini, te je dva puta prepoznata od strane prestižnog MIT Technology Review magazina kao jedna od 50 Najpametnijih Kompanija u 2016. i 2017. godini.

Mirza je serijski poduzetnik u oblasti biotehnologije. Prije Veritasa, služio kao izvršni direktor kompanije Abvitro Inc, te Solmap Pharma – koja je prodana firmi FORMA Therapeutics. Nakon prodaje se pridružio FORMA Theraupetics-u, internacionalnom lideru u povlasti onkologije, kao rukovodilac korporativnog razvoja.

The post CIFRIĆ: Na Tuzla Business Conference saznajte kako je moguće pisati i mijenjati DNA appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji