Home / Vijesti / Direktor kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu otkrio planove za otvaranje robne kuće u našoj zemlji

Direktor kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu otkrio planove za otvaranje robne kuće u našoj zemlji

U zemljama jugoistočne Evrope prisutnost kompanije IKEA je jako bitna, jer kada jedna robna kuća dođe u region, poboljšavaju se šanse da ona dođe i u susjedne zemlje.

Za sada ne postoji plan da robna kuća IKEA bude otvorena u Bosni i Hercegovini, ali to ne znači da nismo zainteresovani za tu zemlju, kao i druge susjedne zemlje poput Makedonije i Crne Gore, izjavio je za Anadoliju direktor švedske kompanije IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

On je objasnio da je regionalna kancelarija u Beogradu, koja je zadužena za Srbiju, Sloveniju, Rumuniju i Hrvatsku radila analize za Bosnu i Hercegovinu i da im je sada fokus na ove četiri zemlje, a u nekoj bližoj budućnosti će moći nešto više da kaže na temu otvaranja robne kuće u BiH.

– Mi kada ulazimo na jedno tržište radimo dosta kompleksnu demografsku, ekonomsku, makroekonomsku analizu, uzimamo dosta parametara u obzir i na bazi toga donosimo odluku. Obzirom da i organizacijski imamo puno posla u vezi sa otvaranjem kuća u ovom dijelu Evrope, moramo da to radimo na dobar način. To ne znači da mi nismo zainteresovani za Bosnu i Hercegovinu, kao i druge susjedske zemlje poput Makedonije, Crne Gore i tako dalje, ali još uvijek nisu ispunjeni uslovi da bismo mogli nešto konkretnije da kažemo – naveo je za Anadoliju.

Prema njegovim riječima, u zemljama jugoistočne Evrope prisutnost kompanije IKEA je jako bitna, jer kada jedna robna kuća dođe u region, poboljšavaju se šanse da ona dođe i u susjedne zemlje.

Lalić je ukazao i na činjenicu da se mijenjaju navike potrošača i da sve veći broj potrošača kupuje preko interneta.

Upitan da li to znači da bi proizvodi kompanije IKEA mogli da budu dostupni putem interneta i u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama u kojima još nema robne kuće, Lalić je odgovorio da se ta opcija razmatra.

IKEA ima robnu kuću u Zagrebu i Bukureštu, u Beogradu je otvorena prošle godine, dok se očekuje otvaranje u Ljubljani.

Izvor: buka

The post Direktor kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu otkrio planove za otvaranje robne kuće u našoj zemlji appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

OAZA i ove godine obilježava Svjetski dan voda

Povodom Svjetskog dana voda koji se, od 1993. godine, svakog 22. marta, rezolucijom Generalne skupštine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji