Home / Vijesti / Domaćoj mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda uručene danas na 45. Međunarodnom sajmu

Domaćoj mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda uručene danas na 45. Međunarodnom sajmu

Na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, koji je ove godine okupio maksimalan broj izlagača iz BiH i regije, njih čak 320, danas su dodijeljene Zlatne, Srebrene i Bronzane medalje za kvalitet proizvoda. Analizu kvalitete prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja vršio je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a u konkurenciji više od 150 proizvoda, nagrađeno ih je 17.

Kada je u pitanju mliječna industrija, gdje je konkurencija bila i najveća, domaćoj mljekari Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lactalis BH, najprestižnija nagrada sajma – Zlatna medalja, dodijeljena je za dva domaća proizvoda: Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i novi proizvod, Domaće blago Ayran u pakovanju od 1l.

Unazad nekoliko godina na gradačačkom sajmu, najstarijoj specijalizovanoj privrednoj manifestaciji u našoj zemlji, proizvodi iz ove domaće mljekare potvrđuju kvalitet i kite se zlatom. Tako su prošle godine čak tri zlata za kvalitet osvojili proizvodi iz asortimana brenda Dukat: Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25% mliječne masnoće, Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i Dukat Brzo&Fino mileram sa 22% mliječne masnoće.

 

  • „Na ovogodišnjem sajmu kontinuitet kvaliteta potvrdilli smo novim zlatom za naše Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće, a izuzetno nas raduje činjenica da smo u vrlo kratkom roku od plasiranja na tržište našeg novog proizvoda Domaće blago Ayran, uspjeli dokazati njegov kvalitet i osvojiti najvrjedniju nagradu, još jednu Zlatnu medalju“, izjavio je Senad Džombić, direktor mljekare Inmer i naglasio kako
    su ova priznanja Inmeru i Lactalisu BH dodatni motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa bh. pašnjaka i farmi nastave nuditi domaće proizvode vrhunskog kvaliteta, što prepoznaju i struka i potrošači.

Podsjećamo, u Inmeru se svakodnevno od svježeg domaćeg mlijeka najvišeg kvaliteta proizvodi više od 60  svježih i zdravih mliječnih proizvoda brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode. Posljednji novitet iz Inmera, Domaće blago Ayran, na policama bh. trgovina širom zemlje dostupan je od jula, u pakovanju od 1L i u čašici od 225 g.

The post Domaćoj mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda uručene danas na 45. Međunarodnom sajmu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji