Home / Vijesti / Donacijom HIFA OIL omogućen nastavak projekta “Radionica jednakosti”

Donacijom HIFA OIL omogućen nastavak projekta “Radionica jednakosti”

HIFA OIL donirala je sredstva za organiziranje prijevoza za potrebe «Radionice jednakosti», čime je omogućen nastavak ovog društveno korisnog projekta i ove školske godine, a koji ima za cilj uključivanje djece sa teškoćama u razvoju u svakodnevni život.

«Radionica jednakosti» je projekat humanitarnog karaktera pokrenut od jedne neformalne grupe mladih iz Tešnja uz podršku Fondacije Mozaik. Radionica je pokrenuta sa željom da se razlika između djece sa teškoćama u razvoju i onih koji taj problem nemaju smanji, ili još bolje, potpuno eliminiše.

Incijatori projekta su Indira Mehinović i Amir Hasaničević koji je i koordinator u realizaciji projekta.

Radionica jednakosti je krenula sa radom u septembru 2016. godine i održava se u OŠ „Huso Hodžić“ u Tešnju, i «Eminagića konaku», gdje se djeca kroz zabavu, igru i druženje uče praviti nakit, pjenušave kupke i savladavaju neke druge tehnike.

Do sada je održano 20 radionica i 2 edukativna programa na temu „Zanimljive ličnosti i njihova zanimanja“ gdje su se djeca upoznala sa odrđenom vrstom profesija. Projekat  „Radionica jednakosti“ je uspješno realizovan u protekloj školskoj godini uz podršku humanih ljudi i institucija.

«Zahvalni smo komapniji Hifa Oil i njenom vlasniku i direktoru Izudinu Ahmetliću na donaciji kojom je omogućen nastavak rada našeg projekta. Ovim će se nastaviti rad „Radionice jednakosti“ i ove školske godine, a koja je jedna jako vesela priča i koja ima veliko interesovanje roditelja i djece učesnika radionice», kazao je Amir Hasančević koordinator u realizaciji projekta.

The post Donacijom HIFA OIL omogućen nastavak projekta “Radionica jednakosti” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji