Home / Vijesti / DRUGI BUSINESS STRATEGIC FORUM ugostit će najuspješnije kompanije iz kantona i BiH!

DRUGI BUSINESS STRATEGIC FORUM ugostit će najuspješnije kompanije iz kantona i BiH!

Business Strategic Forum je savremeni način da na jednom mjestu okupimo i umrežimo sve donositelje odluka od Vlade TK, državnih agencija, privrednih komora preko Udruženja poduzetnika i poslodavaca, NVO sektora sve do vlasnika i izvršnih menadžera domaćih kompanija.

Cilj bi nam bio pomoći malim i srednjim kompanijama, prvenstveno domaćim proizvođačima Bosne i Hercegovine da se umrežavanjem osnaže i povežu, pojačaju izvoz i postanu stvarni generatori razvoja privrede BiH.

BSF će se održati 09. novembra u Hotelu Mellain Tuzla i okupit će najuspješnije kompanije u TK i cijeloj Bosni i Hercegovini a ugostit će direktore, vlasnike, menadžerime i uprave kompanija.

Sastojat će se iz 4 super panela u trajanju od po 40 minuta te 2. prezentacije aktuelnih trendova u svijetu biznisa.”

Panel I: Izgradnja energetskih blokova kao generator razvoja TK

Munever Čergić, direktor RMU Banovići. Hu Yang, projekt menadžer izgradnje TE Banovići. Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije EP BiH. Chen Yuhan, šef ureda CGGC BiH.

Cilj: upoznati privrednike i učesnike BSF-a sa planovima izgradnje dvije termoelektrane i objasniti na koji način će domaće kompanije moći konkurisati na tenderima i u izgradnji.

Panel II: Razvoj saobraćajne infrastrukture i infrastrukture za investicije u TK

Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK. Rifet Karasalihović, direktor Međunarodni aerodrom Tuzla. Enis Džafić, direktor Željeznice FBiH. Sead Džafić, načelnik općine Kalesija i vlasnik kompanije Unis-Tok. Agan Delibajrić, direktor JU Direkcija regionalnih cesta.

Cilj: predstaviti šta nas očekuje u narednom period u oblasti razvoja saobraćajne infrastrukture koja je krucijalna za povećanje izvoza i distribuciju ali i infrastrukture za investitore na lokalnom ili višem nivou.

Panel III: Privlačenje investicija, digitalizacija i dijaspora-model za razvoj Bosne i Hercegovine

Jasmina Numanović-Stjepanović, vođa projekta DKR-Centar za robotiku. Haris Memić, predsjednik udruženja IT industrije u BiH i vlasnik IT kompanije Symphony. Hasan Hasić, Raiffeissen banka. Branimir Rechter, vlasnik novoosnovane kompanije T-Tom sa investitorima iz Belgije. Zoran Puljić, direktor fondacije Mozaik. Zlatko Berbić, direktor projekta Made in BiH.

Cilj: predstaviti najnovije digitalne trendove u biznisu, povezati potencijal u dijaspori i prikazati uticaj novih alata u komunikaciji okrenutih razvoju.

Panel IV: Pobjedonosne strategije promjene i razvoja

Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga. Osman Tukić, vlasnik Terrasit Insulation. Rizvić Šaban, direktor Bratstvo Novi Travnik BNT Holding. Adnan Smailbegović, nadzorni odbor ASA Prevent.

Cilj:  prijenos  iskustava  kako  opstati  na  tržištu,  kako  proživjeti  promjenu  brenda  ili jednostavno kako ostati u vrhu?

Dobro nam došli!

The post DRUGI BUSINESS STRATEGIC FORUM ugostit će najuspješnije kompanije iz kantona i BiH! appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji