Warning: fopen(/tmp/custom-zf0Liz.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-zf0Liz.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Egipat želi investirati u BiH: Evo na kojim poljima // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Egipat želi investirati u BiH: Evo na kojim poljima

Egipat želi investirati u BiH: Evo na kojim poljima

Kako je zaključeno na sastanku direkora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Gordana Milinića, s ambasadoricom Egipta u BiH, NJ.E. Halom Bishlawy, Egipat je zainteresovan za povećanje investicija u BiH.

Prema podacima Centralne banke BiH, nivo investicija iz Egipta u BiH iznosi 14 miliona KM, a taj iznos bi se uskoro mogao i povećati, s obzirom na to da su egipatski investitori pokazali zainteresovanost za dodatna ulaganja.

Prema riječima ambasadorice Bishlawy, postoji interes egipatskih investitora za ulaganje u drvni i energetski sektor BiH, te proizvodnju medicinskog materijala.

Istaknuto je kako su privrednici Egipta zainteresovani za dolazak u BiH kako bi se upoznali s mogućnostima za ulaganje, te je dogovoreno da se zajednički radi na organizovanju privrednog foruma BiH – Egipat tokom 2018. godine.

Izvor: haber.ba

The post Egipat želi investirati u BiH: Evo na kojim poljima appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji