Home / Vijesti / Europska sedmica robotike u Tuzli: 200 srednjoškolaca na “Satu kodiranja”

Europska sedmica robotike u Tuzli: 200 srednjoškolaca na “Satu kodiranja”

U moru edukacijskih programa i obrazovnih ustanova postoje oni koji ne postoje formalno i samo da bi imao ko izdati certifikat i diplomu s kojom ćete završiti na birou. Visoka škola eMPIRICA i STEM akademija prate svjetske trendove i obrazuju mlade Bosance i Hercegovce za budućnost.

Ovih dana u Tuzli, u prostorijama Visoke škole eMPRIRICA, obilježava se Europska sedmica robotike.

“Prvi dan obilježavanja Europske sedmice robotike u Tuzli, protekao je bolje od očekivanog. Okupili smo 200 srednjoškolaca, kojima smo održali dva časa – programiranje u njima bliskim programskim jezicima i čas robotike”, rekla je za Kameleon voditeljica STEM akademije, profesorica Samra Mujačić.

Obilježavanje ove manifestacije koja ima za cilj približiti ljudima, posebno onim mladim, robotiku i cijeli taj svijet IT tehnologija. Nastavak aktivnosti slijedi u petak, 07. decembra.

U petak nam dolaze učenici iz osnovnih škola. To su naši, slobodno mogu reći, najmlađi i najslađi gosti. Radujemo se radu s njima, ali i njihovoj sreći koja slijedi nakon što ih uspijemo naučiti da naprave svoje prve robote“, dodala je profesorica Mujačić.

Ovi događaji nisu otvorenog karaktera, da bi se izbjegle prevelike gužve, jer je ranijih godina bilo ogromno interesovanje.

Moderne tehnologije su budućnost, a Visoka škola eMPIRICA i STEM akademija su tu da obilježavanjem ovakvih manifestacija, zanimanja vezana za ovu oblast približe mladim ljudima i motivišu ih da naprave konkretne korake za bolju budućnost izborom svog zanimanja.

 

The post Europska sedmica robotike u Tuzli: 200 srednjoškolaca na “Satu kodiranja” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji