Warning: fopen(/tmp/custom-HQbhaW.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-HQbhaW.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Fabrika iz Švicarske preselila u Zvornik // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Fabrika iz Švicarske preselila u Zvornik

Fabrika iz Švicarske preselila u Zvornik

Zvanično otvaranje firme “Zeochem” iz Zvornika za preradu zeolita i hromatografskih gelova, koja je dio grupacije CPH Chemie + Papier Holding AG, planirano je u ponedjeljak, 7. maja, najavljeno je iz ove fabrike.

Ova švicarska firma nedavno je pustila u pogone sve proizvodne linije novoizgrađene fabrike u Zvorniku, a njeno otvaranje od velikog je značaja za lokalnu zajednicu kao i cijelu BiH.

Fabrika “Zeochem” je prije nešto više od godinu dana kupila 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta u Zvorniku radi izgradnje kompleksa koji bi proizvodio molekularna sita u prahu, specijalne zeolite, kao i silikatne hromatografske gelove.

Zanimljivo je da je kompanija preselila pet proizvodnih linija iz svog pogona Uetikon iz Švicarske u Zvornik. Pogon je praktično razmontiran i u 100 vožnji kamionom prebačen u BiH. Prebačeni su i silosi dugi po 20 metara, a za transport svakog je trebalo 4 dana.

Ovaj projekat uveliko povećava kompetitivnost kompanije na globalnom nivou, jer novoizgrađena fabrika u Zvorniku, pored postojećih u Švajcarskoj, SAD i Kini, svoje proizvode plasira na sve kontinente.

Nova fabrika “Zeochema”, koja je dio višemilionske investicije, odnosno oko devet miliona švajcarskih franaka, nedavno je počela sa radom i trenutno zapošljava 39 radnika.

Ovaj novi “evropski” pogon “Zeochema” nalazi se u neposrednoj blizini kompanije”Alumina”, koja je dugogodišnji partner “Zeochema” i kao ozbiljan isporučilac sirovina, svakako je i indirektni učesnik u projektu, navode iz ove fabrike.

Izvor: Biznis Info

The post Fabrika iz Švicarske preselila u Zvornik appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji