Warning: fopen(/tmp/custom-4w0400.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-4w0400.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Facebook doživio svoj najgori dan u historiji // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Facebook doživio svoj najgori dan u historiji

Facebook doživio svoj najgori dan u historiji

Facebook je doživio svoj najgori dan u historiji u četvrtak, kada je vrijednost dionica firme pala za 19 posto, piše CNN.

Vrijednost dionica Facebooka jučer je pala za 19 posto, nakon što su službenici upozorili da će se usporiti rast prihoda dok se firma fokusira na privatnost korisnika.

U tržišnoj vrijednosti Facebook je izgubio oko 119 milijardi dolara, što predstavlja najveći zabilježeni gubitak jedne firme u jednom danu, objavio je Reuters.

Forbes je objavio da je ovaj gubitak vlasnika Marka Zuckerberga koštao čak 16 milijardi dolara, zbog čega je odmah pao na popisu najbogatijih ljudi svijeta s četvrtog na šesto mjesto.

Glavni finansijski službenik Facebooka David Wehner izjavio je da firma stavlja privatnost na prvo mjesto, nakon skandala s krađom podataka firme Cambridge Analytica, koji je izazvao bijes korisnika i istrage Facebooka diljem svijeta.

Wehner je rekao da će se Facebook više baviti razvojem elemenata kao što su priče (Stories) koje korisnici objavljuju na profilima. To će usporiti rast prihoda jer Facebook više zarađuje na obavijestima (News Feed) nego na svojim ostalim proizvodima.

Facebook je izjavio da će potrošiti mnogo novca da bi postigao svoje ciljeve. Wehner je rekao da će firma uložiti milijarde dolara u poboljšanje sigurnosti nakon skandala sa zloupotrebom podataka korisnika i optužbi za omogućavanje širenja lažnih vijesti te utjecaja na izbore.

Prethodni najgori dan Facebooka bio je 27. jula 2012., kada je vrijednost dionica pala za 11,7 posto. Firma tada nije uspjela uvjeriti investitore da može prodavati mobilno oglašavanje, koje sada čini 91 posto prihoda Facebooka od oglašavanja.

Izvor: Fokus.ba

The post Facebook doživio svoj najgori dan u historiji appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji