Home / Vijesti / Foča: Otvoren pogon za preradu voća vrijedan pola miliona KM

Foča: Otvoren pogon za preradu voća vrijedan pola miliona KM

Firma koja zapošljava preko dvadeset radnika i ima više od 700 kooperanata u novi pogon  je uložila oko pola miliona KM.

Više od devedeset odsto proizvoda Boletus izvozi u Švedsku, Italiju, Austriju, Njemačku, Hrvatsku i Srbiju, pa će i većina proizvoda iz novog pogona biti plasiraana na tržište zemalja Evropske unije.

– Ovo je treći pogon koji otvaram u okviru preduzeća, a prerađujemo, sušimo i izvozimo gljive, jagodičasto voće, voće i sada smo počeli raditi i preradu bilja. Sve je certifikovano, kvalitetno, a kapacitet hladnjače je oko stotinu tona, zavisno od vrste voća – rekao je vlasnik kompanije Miro Vrećo koji je zahvalio resornom ministarstvu i Vladi RS koji već deset godina pružaju podršku razvoju ovog preduzeća.

Otvaranju je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić koji je poručio da „Boletus” može biti primjer kako se može razviti posao sa lako dostupnim proizvodima, a  da se uz veliki trud i zalaganje postigne visok nivo poslovanja.

Izvor: BiznisInfo

The post Foča: Otvoren pogon za preradu voća vrijedan pola miliona KM appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji