Home / Vijesti / Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ (Majstori i drvo) iz Fojnice dobitnik je dvije nagrade German Design Award za 2018. godinu. Nagrada “Winner” u kategoriji Excellent Product Design Furniture, dizajnera Ade Avdagića dodijeljena je za komodu iz kolekcije Primum, dok je nagrada “Honorable Mention” u istoj kategoriji dizajnerice Nataše Perković pripala stolici iz kolekcije Elle.

“Zahvalan sam našim timovima koji su vrijedno radili na realizaciji ovog složenog projekta. Ovo je do sada najznačajnija međunarodna potvrda našeg uspjeha. Obje kolekcije su idealan spoj umijeća vrhunskih majstora i sjajnih bosanskih dizajnera, i drago nam je da to prepoznaju žiriji natjecanja u oblasti produckt designa čiji kriteriji su među najvišim u Evropi i svijetu”, izjavio je Muhamed Pilav vlasnik i direktor komapnije MS&WOOD.

“Karakteristično oblikovana nogara na komodi PRIMUM širi se i razvija u gornju ravnu površinu što cijeloj komodi daje elegantan okvir. Bezvremenski lijep komad namještaja koji svojom karakterističnom prednjom stranom upravo slavi drvo i njegovu upotrebu”, kaže se između ostalog u obrazloženju žirija.

German Design Award je najznačajnije takmičenje Njemačkog vijeća za dizajn koje predstavlja “pionirske kontribucije njemačkoj i međunarodnoj dizajn sceni.” Osnivanje Njemačkog vijeća za dizajn, organizatora takmičenja German Design Award, inicirao je njemački Bundestag 1953. godine s ciljem pružanja podrške i promocije njemačkom dizajnu.
Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 360 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept cjeloživotnog učenja. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

The post Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018 appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji