Warning: fopen(/tmp/custom-p1C0sK.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-p1C0sK.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
FOTO: Firma iz Vicenze u Usori će zaposliti 100 radnika // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / FOTO: Firma iz Vicenze u Usori će zaposliti 100 radnika

FOTO: Firma iz Vicenze u Usori će zaposliti 100 radnika

Općina Usora i firma Ferreto Group Central Europe d.o.o. Usora, koja ubrzo u novom pogonu pokreće proizvodnju robotskih regala u ovoj općini potpisali su dva ugovora, piše Akta.ba.

Navedenim ugovorima prethodilo je potpisivanje ranijih ugovora o kupoprodaji zemljišta, površine oko 96.000 m2, radi izgradnje proizvodnih kapaciteta za proizvodnju skladišnih sustava, odnosno premještanje tvornice iz Vicenze u Usoru.

U proizvodnim halama površine 16.900 m2 već se vrši montaža proizvodnih linija, ugradnja strojeva i izvedbenih potrebnih instalacija, tako da će se po okončanju montaže jedna po jedna linija puštati u pogon, odnosno proizvodnju.

Pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Općine Usora, kaže kako će najavljeni termin početka proizvodnje u februaru biti dijelom i proveden, ukoliko se stigne sa instaliranjem proizvodne opreme.

“Zvaničan početak proizvodnje planira se tijekom mjeseca juna, kada će biti pozvani nositelji vlasti na svim razinama zaduženi za potporu poslovnoj zajednici i investitorima”, kazao je Bonić.

Osvrćući se na radove koji su završeni ili u toku kaže kako je trenutno je izgrađeno 16.900 m2 proizvodnih hala, za koje je izdana uporabna dozvola.

“Izgrađeni su i temelji za još 4.000 m2 proizvodnih hala, koji će sa postojećim kompleksom činiti jednu konstruktivnu i tehnološku cjelinu. Nakon uhodavanja i završetka ove faze planira se na istoj parceli izgradnja još jedne proizvodne hale površine 25.000 m2, jedne poslovne zgrade, hotela i rekreativnih sadržaja, sve na parceli površine oko 100.000 m2”, pojasnio je Bonić, naglašavajući kako je i općini Usora za deset mjeseci broj zaposlenih povećan gotovo za 300 radnika ili 30 posto, a očekivanih novih 100 zaposlenih u Ferretto Group u 2018. godini biti će dodatno povećanje zaposlenosti za  osam posto.

Izvor: Akta.ba

The post FOTO: Firma iz Vicenze u Usori će zaposliti 100 radnika appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji