Home / Vijesti / FOTO: Firma iz Živinica proizvodi vjetrogeneratore za kupce širom svijeta

FOTO: Firma iz Živinica proizvodi vjetrogeneratore za kupce širom svijeta

Uspješna austrijska investicija u BiH je kompanije Elin Motors Bosnia doo koja je u julu 2015. godine otvorila “kćerku firmu” u Živinicama, koja proizvodi vjetrogeneratore koji se ugrađuju u vjetrenjače širom svijeta.

Njihova saradnja vezana je za poznate svjetske igrače i svi proizvodi se plasiraju na međunarodnom tržištu, prenosi Biznis Info.

Sandra Suljić, menadžer administracije u pomenutoj kompaniji za poslovni portal Akta.ba je kazala kako se radi o serijskoj proizvodnji vjetrogeneratora različite instalirane snage koji se izvoze u Austriju, odakle se distribuiraju širom svijeta.



Elin Motors Bosnia još uvijek nijedan svoj proizvod nije prodala u BiH, tako da se u skorijem vremenu kako kaže Suljić planiraju aktivirati i na domaćem tržištu.

U kompaniji je zaposleno 150 radnika, koji su prošli intenzivne obuke od strane austrijskih i domaćih stručnjaka, a ono što je specifično za njih jeste da kontinuirano rade na novim projektima i konceptima. Stalna edukacija i usavršavanje radnika je jedna od osnovnih premisa na kojoj se temelji uspjeh firme.



“Nedavno smo proširili pogon, kupili još jednu halu iza trenutnog objekta. U narednom periodu očekujemo da taj prostor bude adaptiran i da dobije svoju konačnu svrhu”, kazala je Suljić, pojašnjavajući da rade dosta novih projekata, tako da osim vjetrogeneratora proizvode elektromotore, kao i rotore i statore kao zasebne komponente.

Ono što je sigurno da Elin Motors Bosnia neće stati, idu dalje i imaju nove vidike.

“U Austriji se razvijaju novi prototipovi i čim se pokažu uspješnim, odmah će se prebaciti proizvodnja u BiH”, naglasila je Suljić.

The post FOTO: Firma iz Živinica proizvodi vjetrogeneratore za kupce širom svijeta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji