Home / Vijesti / FOTO: GIPS Tuzla milionskim ulaganjima unaprijeđuje javni prevoz

FOTO: GIPS Tuzla milionskim ulaganjima unaprijeđuje javni prevoz

U prostorijama Gradskog i prigradskog saobraćajnog preduzeća (GIPS) Tuzla, danas je održan sastanak članova Uprave ovog privrednog društva sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem. Teme sastanka bile su dosadašnje i plan budućih investicija, kao i problemi s kojim se u svom poslovanju susreće Gradsko i prigradsko saobraćajno preduzeće (GIPS) Tuzla.172566095IMG_3379

“Na današnjem sastanku izdvojili smo neke ključne stvari i one ljepše teme koje se odnose na buduća ulaganja koja će se desiti i koja će svakako imati značaja i za kanton. Na taj način želimo približiti pozitivnu sliku GIPS-a koju stvaramo i pokazati da jako vjerujemo u našu kompaniju. Ulaganja će biti u CNG autobuse ekološki prihvatljivih, što je investicija od oko 2 miliona KM. Oko 1,2 miliona planiramo investirati u novu CNG punionicu, a oko 2 miliona KM je vrijednost investicije izgradnje nove, savremene, autobusne stanice u Lukavcu”, rekla je Mirela Atlić, generalna direktorica GIPS-a.

 

Naime, kako je istakla generalna direktorica GIPS-a Mirela Atlić, GIPS je u proteklom periodu u infrastrukturu ovog društva investirao oko 1,5 miliona KM, a u naredne dvije godine planira se oko 5,5 miliona KM novih investicija. Osim toga, GIPS Tuzla je finansijski podržao i kampanju “Prepoznaj domaće, Budi ponosan, Made in BIH”.

“Prije svega želim da se zahvalim što je GIPS uzeo aktivnu ulogu u provođenju kampanje ‘Prepoznaj domaće, Budi ponosan, Made in BIH’. Vlada TK ostaje u obavezi da kroz svoje usluge putem Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja omogući stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta za ovo privredno društvo. Vlada TK će i dalje biti servis privredi. Stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za poslovanje privrednih subjekata koji redovno izvršavaju svoje obaveze, kao i za otvaranje novih poslovnih subjekata, je prioritet u radu ove Vlade”, istakao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Premijer Kantona je izrazio zadovoljsvto dosadašnjim radom, te članovima Uprave, uz čestitke na dosadašnjim rezultatima, zaželio mnogo uspjeha u realizaciji planiranih aktivnosti.

bego-gutic

 

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji