Home / Vijesti / FOTO: GIPS Tuzla milionskim ulaganjima unaprijeđuje javni prevoz

FOTO: GIPS Tuzla milionskim ulaganjima unaprijeđuje javni prevoz

U prostorijama Gradskog i prigradskog saobraćajnog preduzeća (GIPS) Tuzla, danas je održan sastanak članova Uprave ovog privrednog društva sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem. Teme sastanka bile su dosadašnje i plan budućih investicija, kao i problemi s kojim se u svom poslovanju susreće Gradsko i prigradsko saobraćajno preduzeće (GIPS) Tuzla.172566095IMG_3379

“Na današnjem sastanku izdvojili smo neke ključne stvari i one ljepše teme koje se odnose na buduća ulaganja koja će se desiti i koja će svakako imati značaja i za kanton. Na taj način želimo približiti pozitivnu sliku GIPS-a koju stvaramo i pokazati da jako vjerujemo u našu kompaniju. Ulaganja će biti u CNG autobuse ekološki prihvatljivih, što je investicija od oko 2 miliona KM. Oko 1,2 miliona planiramo investirati u novu CNG punionicu, a oko 2 miliona KM je vrijednost investicije izgradnje nove, savremene, autobusne stanice u Lukavcu”, rekla je Mirela Atlić, generalna direktorica GIPS-a.

 

Naime, kako je istakla generalna direktorica GIPS-a Mirela Atlić, GIPS je u proteklom periodu u infrastrukturu ovog društva investirao oko 1,5 miliona KM, a u naredne dvije godine planira se oko 5,5 miliona KM novih investicija. Osim toga, GIPS Tuzla je finansijski podržao i kampanju “Prepoznaj domaće, Budi ponosan, Made in BIH”.

“Prije svega želim da se zahvalim što je GIPS uzeo aktivnu ulogu u provođenju kampanje ‘Prepoznaj domaće, Budi ponosan, Made in BIH’. Vlada TK ostaje u obavezi da kroz svoje usluge putem Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja omogući stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta za ovo privredno društvo. Vlada TK će i dalje biti servis privredi. Stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za poslovanje privrednih subjekata koji redovno izvršavaju svoje obaveze, kao i za otvaranje novih poslovnih subjekata, je prioritet u radu ove Vlade”, istakao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Premijer Kantona je izrazio zadovoljsvto dosadašnjim radom, te članovima Uprave, uz čestitke na dosadašnjim rezultatima, zaželio mnogo uspjeha u realizaciji planiranih aktivnosti.

bego-gutic

 

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji