Home / Vijesti / FOTO: Kompanija “Kovan” na najvećem svjetskom Sajmu: Ovo je poseban dan za BiH!

FOTO: Kompanija “Kovan” na najvećem svjetskom Sajmu: Ovo je poseban dan za BiH!

Kompanija “Kovan” iz Gračanice, predstavila je svoj novi proizvod na Sajmu “Progetto Fuoco” koji se održao u Veroni. Radi se o najmodernijem kaminu čiji je dizajn uradila američko-bosanskohercegovačka umjetnica Edina Selesković, a prema riječima Igora Babića, generalnog konzula BiH u Milanu, jučer je za našu zemlju bio jedan poseban dan.

kovan

“Edina je napravila jedan izuzetan rad, a ljudi iz ‘Kovana’ su ga pretvorili u djelo. Italija je ‘srce dizajna’, oni cijene ljepotu i estetiku i ponosan sam što mogu skromno reći da smo mi zvijezde ovog Sajma. Pojavljuju se ponekad na ovim sajmovima naši predstavnici, a do sada se nisu pojavljivale kompanije koje su svoje proizvode predstavili na ovakav način. Želim da naši preduzetnici možda ponešto i nauče iz ovog primjera”, kaže Babić za Kameleon, te dodaje da je “Progetto Fuoco” najveći sajam ovoga tipa u svijetu.

“Sajam posjeti oko 80.000 hiljada ljudi. Tu su kompanije iz Italije, Španije, Francuske, SAD-a i među svima njima BiH danas ima značajno mjesto. Ovo je najvažnija manifestacija za sve preduzetnike iz tog sektora i kompanija ‘Kovan’ zaista može imati izuzetnu čast što se pojavila na njoj. Ponosan sam i ja, kao član diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Italiji”, istakao je Babić za Kameleon.

Vlasnik kompanije “Kovan” Said Karalić, izjavio je za Kameleon kako su izuzetno ponosni te da im je čast da su svoj novi proizvod predstavili u Italiji.

ekoline-3

“BiH je ovom Sajmu zauzela visoko mjesto. Novi kamin i naši proizvodi dobili su izuzetno visoku ocjenu i mislim da smo imali veoma prepoznatljiv nastup”, dodao je Karalić.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji