Home / Vijesti / FOTO: Mercator se uključio u borbu protiv raka dojke

FOTO: Mercator se uključio u borbu protiv raka dojke

Mjesec oktobar je službeno proglašen mjesecom borbe protiv raka dojke, a bitku protiv ove opake bolesti svake godine izgubi oko 500 žena u BiH. U cilju podizana svijesti o raku dojke i sa namjerom da upozna žene sa mogućim simptomima radi ranog otkrivanja ove opake bolesti, Mercator je realizovao humanitarnu akciju “Pokloni marku za ružičastu traku”.

“U saradnji sa članicama udruženja za borbu protiv raka dojke ‘Rubin’ i  ‘Iskra’ , kupcima su u Sarajevu i Banjaluci dijeljene brošure, skretana je pažnja na značaj ranog otkrivanja simproma bolesti, odgovarano je na brojna pitanja i dijeljene su ružičaste trake, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke. Ohrabruje nas činjenica da i ovakve akcije potiču žene na značaj ranog otkrivanje simptoma ove bolesti. Željeli smo poručiti našim majkama, suprugama, kćerkama i bakama, da uzmu zdravlje u svoje ruke i podići svijest kod žena da se ova bolest može pobijediti ako se otkrije na vrijeme. Našim kupcima smo dali mogućnost da se uz simboličnu donaciju, uključe u ovu humanitarnu akciju i za to budu počašćeni ukusnim muffinima. Za tri dana trajanja akcije, podijelili smo preko četiri hiljade muffina, a prikupljena sredstva smo uručili Udruženjima za borbu protiv raka dojke”, rekao je direktor društva Ahmet Koštreba.

Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje žena u cijelom svijetu pa i kod nas u BiH. Prema nekim podacima, svake godine u BiH između 1.600 i 2.000 žena oboli od ove opake bolesti i na ovaj način smo željeli ukazati na značaj samopregleda, kao važnog dijela zdravstvene kulture i uloge u ranom otkrivanju promjena na tijelu.

Danas je u Mercator centru Ložionička i Mercatoru centru Borik izvršeno uručenje sredstava koja su prikupljena u ovoj humanitranoj akciji.

Direktor društva Ahmet Koštreba i direktorica marketinga Irena Miličević su članicama Udruženja za borbu protiv raka dojke “Rubin” uručili simboličnu plaketu, a u Banja Luci je plaketu Udruženju “Iskra” uručio direktor Mercatora za područje RS, Nedeljko Maličević.

The post FOTO: Mercator se uključio u borbu protiv raka dojke appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji