Home / Vijesti / (FOTO) prof. dr. Mirsad Hadžikadić održao predavanje na Visokoj školi eMPIRICA

(FOTO) prof. dr. Mirsad Hadžikadić održao predavanje na Visokoj školi eMPIRICA

Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli gostujuće predavanje na temu „Savremeni trendovi informacionih tehnologija“ održao je jučer dr. Mirsad Hadžikadić, profesor u oblasti softvera i informacionih sistema i direktor Instituta za kompleksne sisteme na Univerzitetu Sjeverna Karolina, Šarlota, SAD.

Big data, security analytics, IoT, artificial intelligence, deep learning, responsible artificial intelligence, ethics su bile teme o kojima je prof. Hadžikadić razgovarao sa studentima Visoke škole eMPIRICA, ali i značajnim brojem učesnika iz IT kompanija, javne uprave i javnih preduzeća.
„Nijedna država ne može da se razvija bez napredne tehnologije i kvalitetnog obrazovnog sistema“, zaključak je današnjeg druženja sa ovim vrsnim stručnjakom i poznavaocem trendova u oblasti informacionih tehnologija.

Jučerašnje predavanje održano je u sklopu programa povezivanja studenata Visoke škole eMPIRICA sa priznatim IT stručnjacima i IT poduzetnicima iz zemlje i svijeta, koji se na Visokoj školi eMPIRICA realizuje kroz seriju gostujućih predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija i IT poduzetništva.

The post (FOTO) prof. dr. Mirsad Hadžikadić održao predavanje na Visokoj školi eMPIRICA appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji