Home / Vijesti / (FOTO) Veliko interesovanje za “Dane Istre” na “GRAPOS-EXPO 2018.”: Degustacija istarskih delicija i najboljih vina

(FOTO) Veliko interesovanje za “Dane Istre” na “GRAPOS-EXPO 2018.”: Degustacija istarskih delicija i najboljih vina

GRAPOS EXPO je sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. Sajam se profilira se kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

I ove godine, kao i uvijek, za ovaj događaj vlada nevjerovatno interesovanje, tako na ovogodišnjem sajmu, na 121 štandu, svoje proizvode i usluge prezentiraju 322 izlagača iz 6 zemalja, a organizatori očekuju posjetu više od 25 hiljada ljudi. Ove godine, sajam „Grapos Expo“ se održava na prostoru poslovne zone „Fering“ u Gračanici, i bit će otvoren do 28. aprila.

Danas je posebnu pažnju privukao događaj “Dani Istre”, u okviru kojeg je upriličena degustacija hrane i pića uz kulturno-zabavni program, a mi vam donosimo dio atmosfere:


“Naša prezentacija je rezultat dugogodišnje saradnje OBRTNIČKE KOMORE ISTARSKE ŽUPANIJEOBRTNIČKE KOMORE FEDERACIJE BiH, te prvi zajednički projekat naše obrtničke komore sa Obrtničkom komorom TK. Tokom naše obrtničke sezone zaposleno je oko 20.000 ljudi, što čini četvrtinu zaposlenih u županiji. Svaki deseti građanin naše županije je obrtnik ili poduzetnik. Vjerujem da će ovaj susret rezultirati boljom i bližom saradnjom, te pozivam Obrtničku komoru TK da bude partner 21. obrtničkog sajma Istre”, kazao je Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije.

U okviru ovo sjajnog događaja četiri ugledna restorana iz Istre su pripremala hranu koja je sve prisutne približila moru.

“Ja želim zahvaliti svojim dragim kolegicama i kolegama koji su došli sa svojom ponudom kojom vam žele približiti Istru koja je u turizmu daleko odmakla, a ja se nadam da ćete nakon degustacija željeti doći u Istru. Vjerujem da je ovo početak saradnje, ne samo poslovne, nego i prijateljstva koje će se nastaviti za dobrobit svih nas”, istakao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

U ostatku drugog dana Grapos-expo 2018. sve prisutne očekuje još mnogo sadržaja kao što je: Modna revija MIS tekstil, predstavljanje Oriflame kozmetike, prezentacija i predstavljanje Frizerskog salona Pilus i firme MIS tekstil, a kao šlag na kraju fantastični Tarik Filipović će izvesti predstavu “ĆIRO”.

The post (FOTO) Veliko interesovanje za “Dane Istre” na “GRAPOS-EXPO 2018.”: Degustacija istarskih delicija i najboljih vina appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji