Home / Vijesti / Grad traži izvođača radova za Vidikovac, posao od 5 miliona KM

Grad traži izvođača radova za Vidikovac, posao od 5 miliona KM

Grad Sarajevo počinje sa izgradnjom novog objekta „Vidikovca“, kultnog okupljališta na Trebeviću, najavio je u ponedjeljak gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Tako je u srijedu na portalu javnih nabavki objavljeno i obavještenje o nabavci usluga izvođenja radova na ovom objektu.

Kako se navodi u obavještenju, predmet ugovora je Izvođenje radova izgradnje poslovnog objekta na mjestu porušenog hotela te radova vanjskog uređenja parcela na lokalitetu Vidikovac-Trebević.

Odd odabranog ponuđača očekuju se usluge „radova, izgradnje cijele građevine ili njenih dijelova, građevinarstva, izgradnje zgrade i građevinski radovi“.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 5 miliona KM bez PDV-a, a rok za izvršenje je 150 dana.

Ministarstvo traži objašnjenje

Podsjetimo, Skaka je u ponedjeljak kazao kako je riječ o širem projektu oživljavanja turističkih potencijala Trebevića te kako su sve potrebne dozvole osigurane.

Kazao je i da je u budžetu Grada Sarajeva je u ovoj godini predviđeno 1,1 milion maraka za izgradnju ovog objekta.

Podsjećamo i da je nakon gradonačelnikove najave, reagovalo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je postavilo pitanje kako je moguće da se na Trebeviću, kojeg je Skupština KS 2014. godine Zakonom proglasila Zaštićenim pejzažom od posebnog javnog interesa za Kanton Sarajevo i kojim upravlja Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, najavljuju brojne aktivnosti i izvođenje radova mimo znanja Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Pitali su se i kako su mogle biti izdate dozvole za gradnju objekta na Vidikovcu kada je na snazi režim zabrane građenja do donošenja Prostornog plana područja posebnog obilježja Zaštićeni pejzaž “Trebević” prema Odluci koju je donijela Skupština KS krajem 2016. godine.

IZVOR: Biznis Info

The post Grad traži izvođača radova za Vidikovac, posao od 5 miliona KM appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji