Warning: fopen(/tmp/custom-0sCvu0.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-0sCvu0.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
GRADAČAC: 30-tak izlagača na Sajmu “EKO-ETNO BIH” (FOTO) // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / GRADAČAC: 30-tak izlagača na Sajmu “EKO-ETNO BIH” (FOTO)

GRADAČAC: 30-tak izlagača na Sajmu “EKO-ETNO BIH” (FOTO)

U Gradačcu je jučer svečano otvoren 8. Sajam organskih proizvođača EKO-ETNO BIH, u organizaciji Saveza udruženja “Mreža žena – Veliko srce u BiH”. Pokrovitelji Sajma su: Općina Gradačac, Vlada TK i Kantonalna privredna komora Tuzla.

Na Sajmu, koji je smješten u Gradskom parku, predstavili su se organski proizvođači i prerađivači voća i povrća, ljekovitog začinskog bilja, meda i pčelinjih proizvoda. Među tridesetak izlagača koji promovišu organsku poljoprivrednu proizvodnju, učestvuju na ovom Sajmu i udruženja koja se bave zaštitom okoline kao i obrazovne ustanove.


Najviše pažnje prisutnih je izazvalo učešće Kulturno-umjetničkog društva “Zmaj od Bosne” iz Gradačca, čiji program i igre u nošnjama BiH je oduševio prisutne, a ujedno uveličao ovu manifestaciju.

Mnogobrojnim posjetiteljima prva se obratila Almasa Huskić, predsjednica Saveza udruženja “Mreža žena – Veliko srce u BiH” te pozvala da se što više ljudi uključi u rad mreže i proizvodnju zdrave hrane, a time bi se moglo zaposliti više mladih.
Posjetiteljima Sajma se obratio i Predsjednik saveza organskih proizvođača Federacije BiH, Sejad Herceg, kao i načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić. Na kraju se, prije no što je Sajam proglasio otvorenim, izlagačima i gostima obratio Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK, Mirsad Gluhić.

U sklopu Sajma koji će trajati dva dana, održaće se predavanje na temu “Zelena ekonomija u BiH- mogućnost i šanse” i “Med i pčelinji proizvodi – povećanje prizvodnje i mogućnost izvoza”- 

Tekst: Suad Krajnović 

FOTO: Ammar Krajnović 

The post GRADAČAC: 30-tak izlagača na Sajmu “EKO-ETNO BIH” (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji