Home / Vijesti / Hljeb kao lijek: Sprind plasirao na tržište Baget sa srijemošem, Porodični i Ražev hljeb

Hljeb kao lijek: Sprind plasirao na tržište Baget sa srijemošem, Porodični i Ražev hljeb

Sarajevo, 25. oktobar 2016. – Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo plasirala je na tržište u okviru svog programa zdrave ishrane tri nova pekarska proizvoda: Baget sa srijemošem, Porodični i Ražev hljeb. Na ovaj način, Sprind želi dati svoj doprinos zdravlju potrošača, te specijalnim vrstama hljeba ponuditi alternativu u njihovoj svakodnevnoj ishrani.

unspecified4

“Prednosti Bageta sa srijemošem, Porodičnog hljeba i Raževog hljeba su u pozitivnim učincima na zdravlje potrošača. Mada se najčešće smatra da hljeb treba izbjegavati, posebno dijebetičari, ovi hljebovi dokazuju suprotno. Baget sa srijemošem je prvi hljeb takve vrste na tržištu Bosne i Hercegovine. Inovacijama koje smo primijenili u Sprindu, postigli smo da se prvi put u narodu poznata biljka – lijek (divlji ili medvjeđi luk), koristi kao sastojak u hljebu. Svježi srijemoš dostupan je samo u proljeće, a naš Baget sa srijemošem je dostupan tokom cijele godine”, ističe brand menadžerica u Sprindu, Lamija Isaković.

Sprindovi novi pekarski proizvodi su dokaz da tradcija može biti inspiracija za inovacije. Biljke koje se generacijama u Bosni i Hercegovini koriste kao lijek, kompanija Sprind integrira u svoju proizvodnju nudeći nove proizvode. Živimo ubrzanim tempom života i niko danas nema vremena posvetiti se zdravom životu u onoj mjeri u kojoj želi. Upravo zato naši proizvodi su spoj inovacije i tradicije, jer nam je zdravlje naših potrošača najvažnije, navode u Sprindu.

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 150 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014. godine Sprind d.d. Sarajevo posluje u okviru AS GROUP.

 O novim proizvodima

Specijalne vrste hljeba kompanije Sprind u službi zdravlja potrošača

unspecified6

Ubrzani tempo života ostavlja sve manje vremena za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani, a sve češće se biraju proizvodi koji su praktični i ukusni. Zato što nam je zdravlje naših kupaca na prvom mjestu, naše specijalne vrste hljeba imaju pozitivan utjecaj na zdravlje potrošača.

Baget sa srijemošem u praktičnom pakiranju od 250gr, praktičan za porodice, ali i samce.

Baget sadrži udio srijemoša i pšenične klice. Srijemoš je u narodu poznat kao medvjeđi luk, divlji luk ili šumski luk. Raste u šumama i na obroncima planina, nezagađen, bez umjetnih gnojiva i na čistom tlu. Ova biljka može drastično utjecati na krvni pritisak, na prirodan način redovnom upotrebom snižava krvni pritisak, ali to nije jedino ljekovito svojstvo srijemoša. Srijemoš smiruje i liječi kašalj, jača srce i oslabljeni srčani mišić, štiti kao preventiva od infarkta, usporava i liječi aterosklerozu krvnih žila. Konzumirati baget sa srijemošem možete u svakoj prilici jer je receptura dovedena do savršenstva, te ne ostavlja nikakav trag na Vaš dah. Pšenična klica sadrži visokovrijedne esencijalne aminokiseline. Spoj koji redovnom upotrebom poboljšava zdravlje naših kupaca, a to je najbitnije. Aromatičan, topiv i sa veoma mehkom sredinom postat će neizostavan dio Vaše ishrane.

Ražev hljeb je još jedan hljeb u službi zdravlja i prevencije. Dijabetes je jedan od najvećih zdravstvenih izazova današnjice. Način ishrane je jedan od najvažnijih koraka kako da zdravi umanje rizik od ove bolesti, ali i oboljeli regulišu nivo šećera u krvi. Organizam treba da bude snadbjeven optimalnim unosom svih hranjivih materija – ugljenih hidrata, proteina, masti, vitamina, minerala i vode. Veliki značaj u ishrani imaju složeni ugljiko hidrati, odnosno dijetalna vlakna jer značajno pomažu u regulaciji šećerne bolesti. Često je zabluda da dijabetičari moraju da isključe hljeb i proizvode od žita iz svoje ishrane, a zapravo je dovoljno da promijene svoje navike. Brojna istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje raževog hljeba može uticati na bolji inzulinski odgovor, odnosno utiče na sporiju resorpciju glukoze u gastrointestinalnom traktu. Ražev hljeb daje osjećaj sitosti, podstiče metabolizam, pogodan za dijetetsku ishranu, za vitalnost i aktivan život i odličnog je okusa.

Porodični hljeb kunspecified3reiran posebno za porodice, za porodične sofre i toplinu i ljubav koju samo dom može pružiti. Porodični hljeb, u pakovanju od 650 g, sa većim dodatkom raži.

Pažljivo i s ljubavlju birani sastojci čine ga odličnim izborom za svaku porodicu, a povoljna cijena pristupačnim. Zbog udjela raži lahko je probavljiv i sadrži više vlakana i bjelančevina, te kalcija i željeza. Za sretne trenutke s Vašim najmilijim – Porodični hljeb.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji