Home / Vijesti / Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju…

Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju…

Splitsko brodogradilište Brodosplit odlučilo je da zbog manjka kvalificirane radne snage angažira 200 radnika iz Indije, uglavnom zavarivača i brodomontera, piše Slobodna Dalmacija. 

Brodosplit neće direktno dovesti radnike iz Indije, već će to učiniti preko jedne od svojih kooperantskih firmi.

Indijci će mjesečno zarađivati oko 950 eura. U splitskom brodogradilištu kažu da njihovi radnici mogu zaraditi i do 1500 eura neto, dok kooperante, što će biti status indijskih radnika, plaćaju 12 do 16 eura po satu.

Iako se računalo da će s propašću  “Uljanika” i trzavicama u “3. maju” Brodosplit pronaći deficitarni kadar, ti su ljudi mahom otišli u inozemstvo ili su promijenili branšu.

Kako se navodi, visina plaće nije bila presudna za izbjegavanje Splita, već prvenstveno skup smještaj u najvećem gradu u Dalmaciji.

Inače, Brodosplit nije prva kompanija u Hrvatskoj koja se odlučila na angažman radnika iz ove južnoazijske države. Led su probili građevinari s riječkog područja još prošle godine, a nastavile kolege iz Zagreba i okoline.

Izvor: Slobodna Dalmacija

The post Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju… appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji