Home / Vijesti / Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju…

Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju…

Splitsko brodogradilište Brodosplit odlučilo je da zbog manjka kvalificirane radne snage angažira 200 radnika iz Indije, uglavnom zavarivača i brodomontera, piše Slobodna Dalmacija. 

Brodosplit neće direktno dovesti radnike iz Indije, već će to učiniti preko jedne od svojih kooperantskih firmi.

Indijci će mjesečno zarađivati oko 950 eura. U splitskom brodogradilištu kažu da njihovi radnici mogu zaraditi i do 1500 eura neto, dok kooperante, što će biti status indijskih radnika, plaćaju 12 do 16 eura po satu.

Iako se računalo da će s propašću  “Uljanika” i trzavicama u “3. maju” Brodosplit pronaći deficitarni kadar, ti su ljudi mahom otišli u inozemstvo ili su promijenili branšu.

Kako se navodi, visina plaće nije bila presudna za izbjegavanje Splita, već prvenstveno skup smještaj u najvećem gradu u Dalmaciji.

Inače, Brodosplit nije prva kompanija u Hrvatskoj koja se odlučila na angažman radnika iz ove južnoazijske države. Led su probili građevinari s riječkog područja još prošle godine, a nastavile kolege iz Zagreba i okoline.

Izvor: Slobodna Dalmacija

The post Hrvatska radnika nema ni za lijeka, ne biste vjerovali iz koje zemlje su počeli uvoziti radnike i koliko ih plaćaju… appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Odobren prijem 141 radnika u RMU Banovići

Federalna vlada se upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o realiziranim aktivnostima ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji