Home / Vijesti / Huawei: Odluka SAD-a će naškoditi milijardama klijenata i ugrozit će brojna radna mjesta

Huawei: Odluka SAD-a će naškoditi milijardama klijenata i ugrozit će brojna radna mjesta

Govoreći na konferenciji za novinare, Song Liuping je kazao da će zabrana trgovine također direktno naškoditi i američkim kompanijama te da će negativno utjecati na radna mjesta.

Washington je nedavno dodao Huawei na listu kompanija s kojima američke firme ne mogu trgovati ako nemaju licencu. No, zabrana trgovine je sastavni dio šire borbe između SAD-a i Huaweija, a ranije su američki zvaničnici kazali kako najveći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost.

Huawei je u više navrata negirao tvrdnje da upotreba njegovih proizvoda predstavlja sigurnosne rizike i nekoliko puta je saopćeno da je neovisan o kineskoj vladi.

“Političari u SAD-u koriste snagu čitavog naroda kako bi objavili rat privatnoj kompaniji”, rekao je Liuping.

On je rekao da će odluka da se Huawei stavi na crnu listu, koji je ujedno i drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, dovesti do dalekosežnih posljedica.

“Ova odluka prijeti da naškodi našim klijentima u više od 170 zemalja, uključujući više od tri milijarde potrošača koji koriste Huawei proizvode i usluge širom svijeta. Sprečavajući američke kompanije da posluju s Huaweijem, nadležni u SAD-u će direktno naškoditi i više od 1.200 američkih kompanija. To će utjecati na desetine hiljada radnih mjesta i u SAD-u”, dodao je Liuping.

IZVOR: Klix.ba

The post Huawei: Odluka SAD-a će naškoditi milijardama klijenata i ugrozit će brojna radna mjesta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji