Warning: fopen(/tmp/custom-CwDHWD.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-CwDHWD.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
INTERVJU // HASAN HASIĆ, Raiffeisen banka: Ponosni smo na sve što radimo, a obećavamo da ćemo nastaviti biti lideri i inovatori // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / INTERVJU // HASAN HASIĆ, Raiffeisen banka: Ponosni smo na sve što radimo, a obećavamo da ćemo nastaviti biti lideri i inovatori

INTERVJU // HASAN HASIĆ, Raiffeisen banka: Ponosni smo na sve što radimo, a obećavamo da ćemo nastaviti biti lideri i inovatori

Raiffeisen banka nastavlja proces digitalne transformacije i uvodi najsavremenija tehnološka rješenja. Cilj je da dodatno unaprijedi svoju uslugu i da klijentima omogući još brži i jednostavniji  pristup svim neophodnim informacijama vezanim za bankarsko poslovanje.

O tome smo razgovarali sa Hasanom Hasićem, direktorom centra za  digitalno bankarstvo, čovjekom koji je glavni i odgovorni za pitanje digitalne transformacije, a koji nam je odgovorio na nekoliko značajnih pitanja koja su zanimala i trenutne, ali i buduće klijente u ovoj banci.

Raiffeisen banka svoje usluge pruža putem zaista široke mreže usluga, a Hasić nam je istakao neke od usluga na koje je ova banka posebno ponosna.

“Prije svega bismo istakli našu široko razgranatu mrežu poslovnica koje imamo širom BiH, a ta mreža broji ukupno 98 poslovnica i preko 270 bankomata, dakle, naši klijenti koji su tradicionalno orjentisani mogu širom BiH mogu ostvariti kontakt sa našom bankom. Nešto što bi posebno istakao je bankomatIQ uređaj koji našim klijentima pored standardnih transakcija, isplata sa transakcijskog računa, omogućava i isplatu sa svih drugih računa koje klijenti imaju u našoj banci. Ti klijenti mogu na tom uređaju isto tako vršiti i uplate, kako na kartične račune, tako i na sve ostale račune. Na tom uređaju možete vršiti isto tako i plaćanje računa, kao i prenos sredstava na druge račune kako u našoj banci, tako i u drugim bankama. Također, tu su i one standardne usluge kao štampanje izvoda, plaćanje prepaida… Na tim uređajima isto tako možete pristupiti pregledu transakcija po vašem računu”, kazao nam je Hasić-

Ovi uređaji su trenutno postavljeni na 11 lokacija širom BiH, od čega su 4 u Sarajevu, 2 u Tuzli (ul. Mitra Trifunovića br. 2 i ul. 15. maja bb), 2 uređaja su u Mostaru, po jedan u Bihaću, Banja Luci i Zenici. Uređaji su specifični i po tome što se na njima može izvršiti i konverzija novca, što je sjajno za sve turiste koji dolaze u našu zemlju.

Ova banka, kao što je jako dobro poznato, konstantno radi na unapređenju svih svojih usluga, a tako su se pobrinuli da i web stranica bude laka za korištenje, pristupačna i da ponudi sve odgovore klijentima.

“Naša web stranica je odraz novih tehnologija i trendova i u skladu je sa korporativnim dizajnom i dostignućima koje imamo na nivou cjelokupne grupacije. Stranica je veoma jednostavna i vjerujemo da našim klijentima na taj način pruža dodatnu uslugu da mogu što jednostavnije doći do informacija”, dodao je Hasić.

Jako je važno u pružanju svih usluga što više uštediti vrijeme klijentima, tako da se Raiffeisen banka i oko toga potrudila.

“Cjelokupan koncept poslovanja i digitalne transformacije usmjeren je da našim klijentima olakšamo poslovanje sa bankom. S jedne strane imamo klijente koji su tradicionalno orjentisani, u smislu potražnje za bankarskim uslugama i njima smo obezbijedili bankomatic uređaje. Pored toga smo preuredili i naše poslovnice, kreirali smo poseban koncept kojeg smo nazvali digitalne poslovnice. U tim poslovnicama su vam dostupni tableti gdje vi odmah možete aplicirati, također su dostupni i QR kodovi koje možete skenirati i pristupiti promotivnom materijalu. Pored svega ovoga dostupni su svakako i mobilno bankarstvo, interenet bankarstvo i Viber bankarstvo”, kazao je Hasić.

Raiffeisen banka je takođe obezbijedila i još jednu uslugu, a to je usluga pod nazivom “Režije na klik” koju su ostvarili u saradnji sa Elektroprivredom BiH. Riječ je o tome da klijent može izraziti želju da mu se račun za električnu energiju dolazi na aplikaciju gdje klijent samo sa jednim klikom može potvrditi plaćanje računa bez da mora razmišljati da ide na šalter, čeka u redu i sl., nego to može uraditi iz svog toplog doma. Ova usluga je besplatna u narednoj godini dana.

Vrijedan rad prepoznao je i finansijski magazin Global Finance koji je Raiffeisen banku proglasio najboljom digitalnom bankom za prošlu godinu.

“To je nagrada koja nas čini posebno ponosnim iz razloga što smo se zaista potrudili da obezbijedimo usluge koje će biti tražene i cijenjene od naših klijenata i ovo je dokaz da smo u tom smislu uspjeli obezbijediti tražene usluge”, ponosno nam je rekao Hasan Hasić.

U budućnosti će se ova banka svakako dodatno razvijati, a Hasić nam je kazao kako će kreirati novi servisi koji će potvrditi da je Raiffeisen banka lider i inovator u smislu bankarskog sektora u BiH.

The post INTERVJU // HASAN HASIĆ, Raiffeisen banka: Ponosni smo na sve što radimo, a obećavamo da ćemo nastaviti biti lideri i inovatori appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji