Home / Vijesti / Jedinstveni projekat “Sam svoj gazda”: Kako do granta od 5.000 KM

Jedinstveni projekat “Sam svoj gazda”: Kako do granta od 5.000 KM

Ukoliko u sebi imate poduzetničkog duha i neku biznis ideju, a ne znate na koji način da je realizirate, u tome vam može pomoći Javni poziv za projekat “Sam svoj gazda” kojeg je objavila Fondacija tuzlanske zajednice.

Kako je u razgovoru za Kameleon pojasnio Tarik Baraković, koordinator ovog projekta, na Javni poziv mogu se prijaviti mladi od 18 do 30 godina sa područja Tuzle.

“Radi se o jedinstvenom projektu koji će uključivati više komponenti. Prije svega bih istakao besplatnu tromjesečnu edukaciju, dakle 96 sati vrhunske edukacije iz oblasti poduzetništva, marketinga, pisanja biznis planova, finansija… Također, svi polaznici će dobiti priliku za besplatnim mentorstvom od strane vrhunskih stručnjaka iz prakse. Osim toga, mi ćemo podržati četiri najbolje poslovne ideje grantom od 5.000 KM. On je namijenjen kada poduzetnici dođu u fazu registracije biznisa, dakle, može se reći da je to jedna vrsta podrške za početno ulaganje”, rekao nam je Baraković.

Projekat je podržan od strane Evropske unije i realizira se u sklopu United Nations Development Programme (UNDP) projekta ReLoAd (Regional Programme on Local Democracy).

Svi aplikanti obavezni su da dostave:

  • CV ili kratku biografiju,
  • Motivaciono pismo,
  • Kratki opis poslovne ideje i ciljano tržište,
  • Prijavni obrazac i dodatne informacije možete naći na web stranici: fondacijatz.org

Prijave i kontakt

Prijave možete dostaviti do 2. februara 2018. godine putem email-a na adresu fondtz@fondacijatz.org, poslati poštom ili donijeti lično na adresu: Fondacija tuzlanske zajednice, Pozorišna 13, 75000 Tuzla.

The post Jedinstveni projekat “Sam svoj gazda”: Kako do granta od 5.000 KM appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji