Warning: fopen(/tmp/custom-Wpivc1.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-Wpivc1.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Karasalihović: Uskoro još veći broj letova na Međunarodnom aerodromu Tuzla (VIDEO) // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Karasalihović: Uskoro još veći broj letova na Međunarodnom aerodromu Tuzla (VIDEO)

Karasalihović: Uskoro još veći broj letova na Međunarodnom aerodromu Tuzla (VIDEO)

Mnogo zanimljivih i aktuelnih tema imali smo priliku slušati ovog mjeseca na Drugom Business Stategic Forumu koji je održan u Tuzli, u Hotelu Mellain.

Jedna od značajnijih tema bila je razvoj saobraćajne infrastrukture u TK. Između ostalog, o radu, razvoju i narednim planovima Međunarodnog aerodroma Tuzla govorio je direktor ove kompanije, Rifat Karasalihović.

“Mi smo od 2015. do danas svake godine povećavali broj putnika za oko 70-80 posto. Ove godine smo predvidjeli nekih 480.000 putnika, a mogu reći da ćemo ovaj plan i premašiti za nekih 5-6 posto. U saradnji sa Vladom TK, obezbijedili smo našoj aviokompaniji izgradnju i nadogradnju infrastrukture i prilaznih svjetala i tako smo omogućili da avioni bolje i sigurnije slijeću u uslovima smanjene vidljivosti”, istakao je Karasalihović.

Kako je rekao, u saradnji sa Vladom TK je uloženo oko 6,5 miliona KM investicija za moderniji terminal. Radovi su u toku, a završetak istih očekuje se u martu naredne godine. To sve znači da će od naredne godine Međunarodni aerodrom Tuzla imati veći broj letova.

“Ove godine na ljeto smo imali oko 45 letova sedmično, u toku zimske sezone broj letova se smanjuje na oko 35, a očekujemo da do ljetne sezone u 2018. godini taj broj letova dignemo na nekih 50 na sedmičnom nivou. Mi ovim potezima želimo da budemo generator razvoja infrastrukture na području TK. Trenutno se želimo uključiti u projekte Halal certificiranja, tj. da uzmemo sebi dio finansijskog kolača. Međunarodni aerodrom Tuzla želi pokrenuti veliku investiciju od cirka 500 miliona dolara, gdje bi u saradnji sa finansijskim korporacijama, bankama i investitorima sačinili bazu koja bi mogla da razvija uporedo 3-4 projekta”, istakao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Rifat Karasalihović.

The post Karasalihović: Uskoro još veći broj letova na Međunarodnom aerodromu Tuzla (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji