Home / Vijesti / LAFAT KOMERC d.o.o: Projektovanje – proizvodnja – montaža

LAFAT KOMERC d.o.o: Projektovanje – proizvodnja – montaža

Firma LAFAT KOMERC d.o.o. nastala je davne 1977 godine u Zvorniku, tada pod imenom “Limarija Lović”, a svoj današnji naziv nosi od 1997 godine, kada je u Kalesiji ponovo pokrenuta proizvodnja. Već 40 godina Lafat Komerc doo se bavi preradom i obradom lima, proizvodnjom metalnih proizvoda, te danas važi za vodećeg prerađivača lima na području BiH i regiona. Lafat Komerc doo trenutno zapošljava preko 320 radnika, a ukupna površina fabrike je na oko 66.000 m2, od čega su oko 17.000 m2 skladišni i proizvodni prostori.

Kompanija je podijeljena na nekoliko organizacionih jedinica, koje su međusobno neovisne, i to:

  1. Proizvodnja metalnih ormara i dimovodnog programa, po čemu je Lafat Komerc prepoznatljiv na tržištu, a tu spadaju ormari za grijanje, elektro-razvodni ormari, hidrantski ormari, garderobni ormari, PTT ormari, dimne cijevi i koljena itd.
  2. Proizvodnja alternativnih izvora energije, odnosno kolovi i kamini na pelet, kotlovi na čvrsto gorivo, pod Domaćim brand-om LAFAT, što je jedan od najrazvijenijih i najvažnijih segmenata proizvodnog pogona Lafat Komerc-a
  3. Maloprodajni objekti za prodaju i distribuciju vlastite opreme za grijanje, elektro-instalacije i vodo-instalacije. U prodaji osim naših proizvoda mogu se naći i robe vodećih svjetskih proizvođača.
  4. Proizvodnja alternativnih izvora energije, odnosno kolovi i kamini na pelet, kotlovi na čvrsto gorivo, pod Domaćim brand-om LAFAT, što je jedan od najrazvijenijih i najvažnijih segmenata proizvodnog pogona Lafat Komerc-a.

Kao što smo i naglasili, najvažniji segment proizvodnje jest upravo proizvodnja kotlova i kamina na pelet, te kotlova na čvrsto gorivo LAFAT, od kojih se oko 60% ukupne proizvodnje izvozi u zemlje regiona, a u nekim zemljama su naši kotlovi na pelet i subvencionisani od strane državnih agencija.

LAFAT je postao prepoznatljiv brand u alternativnim izvorima topline i za vrlo kratak vremenski preiod izdvojio na tržištu kao kvalitetan i pouzdan proizvod. Kotlovi LAFAT su sastavljeni od kotlovskog lima debljine od 5-8 mm, ovisno od snage i konstrukcije, a sječeni su najsavremenijom lasersko metedom i na kraju zavareni od strane vrhunskih zavarivača.

Bitno je naglasiti da Lafat Komerc posjeduje sve certifikate o manuelnom zavarivanju kotlova, CE znak-a o kvaliteti proizvoda, a uskoro i ISO standard koji je u završnoj fazi. Sve faze proizvodnje, kao i svi dijelovi kotlova se proizvode isključivo u vlastitoj proizvodnji, pa možemo slobodno reći da se radi o 100% bosanskom proizvodu.

Veliko iskorištenje od 94%, automatsko potpaljivanje, jednostavno rukovanje i čišćenje, automatsko loženje i komfor pri zagrijavanju, kvalitetan servis i podrška, su samo neke karakteristike kotlova i kamina na pelet LAFAT. Ovo su proizvodi na koje smo posebno ponosni i koje osim navedenih osobina odlikuje kvalitet i dugotrajnost, a kao takvi zagrijavaju domove širom naše zemlje i regiona.

Proizvode se modeli za zagrijavanje stambenih objekata od 6 – 100 kW, kao i zagrijavanje objekata velikih površina, potrebne snage i do 500 kW.

LAFAT KOMERC d.o.o. u partnerstvu sa svojim međunarodnim distributerima izvozi svoje proizvode u zemlje regiona istovremeno se svakodnevno razvija širenjem tržišta i usvajanjem novih proizvoda i tehnologija i kao takav izrasta u kvalitetnog i pouzdanog proizvođača i partnera.

The post LAFAT KOMERC d.o.o: Projektovanje – proizvodnja – montaža appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Cijene sirove nafte padaju nakon signala iz Saudijske Arabije

Žestoka rasprodaja na energetskom tržištu uglavnom je pokrenuta rastućom zabrinutošću zbog toga koliko je sirove ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji