Home / Vijesti / Lafat Komerc u investiciji kojom žele osvojiti svjetsko tržište: Novi projekat, nova zapošljavanja u “Termalu”

Lafat Komerc u investiciji kojom žele osvojiti svjetsko tržište: Novi projekat, nova zapošljavanja u “Termalu”

Velike međuentitetske investicije u BiH i dalje su rijetke, ali ono što je dosad realizovano pokazuje se kao pun pogodak. Možda najsvjetliji primjer je investicija firme “Lafat Komerc” iz Kalesije u fabriku radijatora “Termal” u Loparama, piše BiznisInfo.

Proizvodnja u ovoj fabrici je pokrenuta lani nakon desetak godina pauze, a investicija je loparsku fabriku spasila od propasti. Do sada je zaposleno 76 radnika s prosječnom platom od 400 eura, koji prave kotlove za pelet i čvrsto gorivo, ali i cisterne za gorivo.

Dobar dio proizvodnje se izvozi, između ostalog i na holandsko tržište. Osim toga, žele ostvariti i nove poslove i to u onome po čemu je loparska fabrika bila poznata u bivšoj Jugoslaviji, ali i u Evropi.

U “Termalu” se, naime, priprema linija za proizvodnju radijatora, koji će se plasirati na tržište BiH i istočne Evrope kao gotov proizvod. Za to će im trebati dodatnih radnika.

“Kada zaokružimo kompletnu našu proizvodnu viziju, trebali bismo imati 120 zaposlenih. Naš plan je da između 50 i 70 posto osvojimo tržište radijatora u BiH, dok smo u proizvodnji kotlova odavno u vrhu”, kazao je nedavno Mahir Hamzić, generalni direktor “Termala” Lopare.

Izvor: Biznis.info

The post Lafat Komerc u investiciji kojom žele osvojiti svjetsko tržište: Novi projekat, nova zapošljavanja u “Termalu” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji