Warning: fopen(/tmp/custom-pky8KL.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-pky8KL.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice: Predstavnici Podravke i medvjedić Lino posjetili pedijatriju UKC Tuzla // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice: Predstavnici Podravke i medvjedić Lino posjetili pedijatriju UKC Tuzla

Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice: Predstavnici Podravke i medvjedić Lino posjetili pedijatriju UKC Tuzla

U sklopu pretprazničkih posjeta bolnicama širom Bosne i Hercegovine, medvjedić Lino i predstavnici kompanije Podravka, jučer su posjetili i odjel Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje su najmlađe obradovali poklonima i zagrljaljima, uz nezaobilazno fotografiranje sa medvjedićem Linom za privatne fotoalbume.

Uz osmijehe i radost, mališanima su uručeni pokloni uz želje za što brže ozdravljenje, a u posjeti su jednako uživali i roditelji, kao i uposlenici klinike.

„Ovo je jedna od tradicija koju njegujemo duži niz godina i zato smo ovdje i danas, kao i proteklih godina, sa željom da razvedrimo i uljepšamo bolničku svakodnevnicu najmlađima. Uz želje da ovi dječaci i djevojčice koje smo posjetili uskoro budu sa svojim najmilijima, u svojim domovima, krenuli smo u obilazak dječijih odjela kako bismo pružili podršku malim junacima, ali i njihovim roditeljima koji se suočavaju sa zdravstvenim problemima svojih mališana. Želja nam je da im medvjedić Lino donese dašak blagdanskog ozračja te ih dodatno ohrabri na putu njihovog ozdravljenja i poželi im sretan i zdrav početak Nove godine. Dječiji osmjesi koje Lino dobije na svome putovanju su prekrasna nagrada koja daje poticaj da nastavimo pružati potporu najpotrebitijima i unositi radost u dječije živote, te nastojati omogućiti podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica kroz razne vrste aktivnosti među kojima je i ova“, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima pomažu obogatiti zabavne sadržaje za djecu i unijeti pozitivne misli, blagdansku atmosferu i učiniti da barem na kratko zaborave da nisu u svojim domovima. Do sada je Lino donio radost najmlađima na pedijatrijskim odjelima Bolnice Istočno Sarajevo,  Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, te Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Lino će do kraja dvanaestog mjeseca ukupno obići devet bolnica diljem BiH, kako tradicija već nalaže, a ekipa Podravke u BiH će s omiljenim medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti i pedijatrijske odjele Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Podravka u BiH će u narednim danima posjetiti i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, kako je to već učinila u SOS Dječijem selu u Sarajevu i Majčinom selu u Međugorju, te uručiti donaciju u Podravkinim proizvodima za kuhinju ove institucije.

The post Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice: Predstavnici Podravke i medvjedić Lino posjetili pedijatriju UKC Tuzla appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji