Home / Vijesti / Maske u Sarajevu kupljene od firme koja se bavila prodajom kolača

Maske u Sarajevu kupljene od firme koja se bavila prodajom kolača

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo (KS) nabavila je 50.000 zaštitnih maski od firme “Panta Rei”, čiji je trenutni vlasnik Bariš Bejtović, sin Bilsene Šahman, zastupnice Saveza za bolju budućnost (SBB) u Kantonalnoj skupštini, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine.

Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kaže da je Ured u ovoj javnoj nabavci uočio nepravilnosti i da “ima elemenata da se ide dublje u provjere”. On objašnjava da Ured od početka stanja nesreće prikuplja podatke o provedenim nabavkama.

– Kada je došla na red Civilna zaštita, uočili smo nepravilnosti u ovoj javnoj nabavci – da se u dostavljenom materijalu i na web stranici Ureda za borbu protiv korupcije, gdje se evidentiraju sve javne nabavke, spominje firma ‘Panta Rei Bijeljina’, a na ugovoru piše ‘Panta Rei Sarajevo’ – kaže Kafedžić.

On kaže da će Ured tražiti informacije od Civilne zaštite zašto se jedna firma pojavljuje na konkursu, a druga u ugovoru.

Vrijednost javne nabavke s PDV-om je 52.650 KM, a ugovor su potpisali 20. marta ispred Civilne zaštite tadašnji vršilac dužnosti direktora Kemal Cacan i vlasnik firme “Panta Rei” Bariš Bejtović.

The post Maske u Sarajevu kupljene od firme koja se bavila prodajom kolača appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Facebook će isplatiti 52 miliona dolara moderatorima koji čiste uznemirujući sadržaj

U znak priznanja za sve traume koje su pretrpjeli prilikom uklanjanja uznemirujućeg, neprimjerenog i zabranjenog ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji