Home / Vijesti / Mercedes SLC odlazi u historiju

Mercedes SLC odlazi u historiju

Mercedes-Benz je potvrdio da proizvodnja modela SLC prestaje ove godine. Kako bi obilježili njegov kraj, odlučili su da naprave posebnu ediciju koja će debitovati u Ženevi narednog mjeseca. Kako sada stvari stoje, SLC neće dobiti nasljednika.

SLC Final Edition će biti posljednja serija SLC-a nakon 23 godine proizvodnje. Svoj debi, tada pod nazivom SLK imao je Torinu 1996. godine. Model je bio zapravo moderno utjelovljenje legendarnog modela 190SL iz ’50-ih godina prošlog vijeka.

Kupci modela SLC Final Edition će moći da biraju između četiri benzinska motora. Najslabiji u ponudi, 1.6 četverocilindrični koji se nalazi u modelu SLC 180 i razvija 154 KS. Zatim dva 2.0 litarska motora, jedan od 181 KS u SLC 200 i drugi od 242 KS u SLC 300, a vrh ponude predstavlja 3.0 litarski V6 motor koji razvija 383 KS i dolazi u modelu AMG SLC 43.

SLC 180 i SLC 200 stižu sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok SLC 300 i SLC 43 imaju automatik sa devet brzina.

Takođe, kupci modela SLC Final Edition moći će da biraju između tri boje: žute, crne i sive. Ovakav izbor boja replicira izbor boja na originalnom SLK modelu iz 1996. Final Edition je zasnovan na postojećem AMG Line modelu, ali je dobio unikatne branike, 18-inčne petokrake felge i visokoopremljeni enterijer.

U SLC AMG 43 izvedbi, automobil od 0 do 100 stiže za 4,7 sekundi i dostiže brzinu od 250 km/h što je elektronski limitirano.

The post Mercedes SLC odlazi u historiju appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji