Home / Vijesti / MILIONSKA INVESTICIJA: Pivara Tuzla pustila u rad savremeni pogon za proizvodnju piva

MILIONSKA INVESTICIJA: Pivara Tuzla pustila u rad savremeni pogon za proizvodnju piva

Pivara Tuzla predstavila je danas kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke, filtraciono postorojenje za finu filtraciju piva, postrojenje za koje je izdvojeno 1.200.000 KM,

Tuzlanska pivara jedna je od rijetkih kompanija u Bosni i Hercegovini koja uredno izmiruje sve obaveze prema državi, kao i da je u protekle tri godine u njen razvoj uloženo 15 miliona maraka.

Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla

Prema riječima direktora Pivare Tuzla, ovom investicijom riješio se jedan od kritičnih problema koje je Pivara Tuzla imala.

“Ovakvim trendom postajemo moderna i respektabilna kompanija, a iz svega toga proizilazi da smo dobitnici prestižnih nagrada u svijetu i u BiH. Crpimo izvorišta BiH, želimo da plaćamo uredno koncesije, akcize i PDV. Takve preuzete obaveze i dalje želimo izmirivati u potpunosti i biti pozitivan primjer u BiH”, kazao je direktor Salihović, te dodao da Pivara Tuzla danas zapošljava oko 220 radnika.

Osman Puškar, ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK

Ministar privrede TK Osman Puškar istakao je da je Kantonalna vlada već završila koncesioni dio za Tuzlansku pivaru zbog čega će, prihodi ove kompanije u narednom periodu sigurno biti mnogo veći.

 

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

“Prije svega, čestitam Tuzlanskoj pivari i zahvaljujem joj na dosadašnjoj investiciji od pedeset miliona u protekle tri godine. Investicijom u kompresorsko postrojenje, koje treba da poveća količinu proizvodnje PET ambalaže i konzervi, dovesti će i do povećanja same proizvodnje. Zahvaljujem Pivari i na dosadašnjih 220 radnih mjesta koje čuva, a na nama je u politici da stvorimo uslove za smanjivanje javne potrošnje, ali i da zaštitimo kompanije poput ove od nelojalne konkurencije.” – poručio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović

The post MILIONSKA INVESTICIJA: Pivara Tuzla pustila u rad savremeni pogon za proizvodnju piva appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji