Home / Vijesti / Možete, itekako možete: Strahovi koje morate nadvladati ako želite uspjeti u vlastitom poslu

Možete, itekako možete: Strahovi koje morate nadvladati ako želite uspjeti u vlastitom poslu

Ako želite pokrenuti vlastiti posao, strah vas može spriječiti u tome. Ali pri jednoj ovako velikoj odluci strahu nema mjesta jer je on tu samo kako bi vas kočio i usporavao vaš napredak. Sljedeća četiri straha glavne su prepreke koje morate nadvladati želite li uspjeti u pokretanju vlastitog biznisa.

Strah od nedostatka publike

Nekome je potrebno vrlo kratko, a nekome poprilično dugo da pronađe svoju pravu publiku koja je zainteresirana za to što se nudi. Budite ustrajne, štedljive i pronicljive te se posavjetujte s marketinškim stručnjacima kako biste pronašle idealan kanal za promoviranje svojih usluga.

Strah od financijskog gubitka

Događalo se i najboljima, i to po nekoliko puta. Što se tiče nadvladavanja ovog straha, najbolje bi bilo kada biste učile na tuđim greškama i mudro ulagale novac. Ako se ne smatrate dovoljno stručnima, otiđite na radionice vezane za ulaganja, pokušajte pronaći investitore i okružite se ljudima koji imaju iskustva u vođenju vlastitog posla.

Strah od pritiska

Dok ste bile nečije zaposlenice niste se morale nositi s pritiskom da o vama ovisi uspjeh čitavog posla, tvrtke i slično. No, taj pritisak može biti dobra stvar ako na njega počnete gledati na pozitivan način. Iako je jasno da imate puno posla, posebice na samom početku, uvijek pronađite vremena za odmaranje i punjenje baterija. Zapamtite: trenutno ste u procesu ostvarivanja velikog sna što je tako uzbudljivo i pozitivno, ali to ne znači da trebate zapustiti sebe i svoje fizičko i psihičko zdravlje.

Strah od propasti

Realno gledajući, propasti mogu i multimilijunske kompanije kojima se kraj nikada nije nazirao. Zato glavu gore, zasučite rukave i potrudite se ostvariti sve što ste naumili. Uz dobro razrađen plan i jasnu viziju imate dobar dio posla odrađen.

Depo.ba

The post Možete, itekako možete: Strahovi koje morate nadvladati ako želite uspjeti u vlastitom poslu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji