Home / Vijesti / Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije

Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije

Direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović za Klix.ba je potvrdio da u zimskom redu letenja nisu uvršteni letovi za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.
“Zimski red letenja nastupa u zadnjoj sedmici novembra ove godine i trajat će do zadnje sedmice marta 2020. U tom periodu će doći do smanjenja broja destinacija sa trenutnih 15 na 11”, istakao je Karasalihović.
Ranijim analizama Međunarodnog aerodroma u Tuzli utvrđeno je da u zimskom periodu dolazi do smanjenja broja putnika koji iz Tuzle odlaze na spomenute četiri destinacije. 

Prema Karasalihovićevim riječima upravo zbog toga je aviokompanija Wizz Air u zimskom redu letenja izostavila letove za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.

“Prema ljetnom redu letenja za iduću godinu ove linije su vraćene, a one su bile predmet opservacije i u prethodnim godinama”, istakao je Karasalihović te dodao da će u periodu božićnih i novogodišnjih praznika sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli doći do povećanja broja letova na linijama koje će tada biti aktivne.
Prema još uvijek aktuelnom ljetnom redu letenja, najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi Wizz Air sa tuzlanskog aerodroma putnike prevozi na 15 destinacija.
Izvor: Klix.ba

The post Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

U Ordinaciji porodične medicine Dr. Jahić u Tuzli besplatno liječenje za sve koji imaju zdravstveno osiguranje

Ordinacija porodične medicine Dr. Jahić nalazi se u tuzlanskom naselju Stupine u bloku B7 i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji